Кабмін звільнив Мустафу Найєма з посади голови Держагентства відновлення

Кабмін звільнив Мустафу Найєма з посади голови Держагентства відновлення

18 Червня 2024
572
18 Червня 2024
18:30

Кабмін звільнив Мустафу Найєма з посади голови Держагентства відновлення

572
Обов'язки голови Агентства відновлення тимчасово виконуватиме Роман Комендант.
Кабмін звільнив Мустафу Найєма з посади голови Держагентства відновлення
Кабмін звільнив Мустафу Найєма з посади голови Держагентства відновлення

Кабінет міністрів України на засіданні 18 червня ухвалив розпорядження про звільнення Мустафи Найєма з посади голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Про це йдеться у повідомленні пресслужби уряду.

Крім Найєма, уряд звільнив його двох заступників Андрія Івка та Валерію Іванову. Обов'язки голови Агентства відновлення тимчасово виконуватиме Роман Комендант.

Сам Мустафа Найєм на своїй фейсбук-сторінці подякував усім, «хто допомагав та був поруч».

«Усій моїй команді, керівникам та працівникам Служб відновлення в областях. Дякую за співпрацю керівникам адміністрацій, головам громад та мерам міст. Усім підрядним організаціям, будівельникам, проектантам, експертам та інженерам-консультантам. Усім партнерам, донорам та представникам міжнародних фінансових установ. Рівно 505 днів. Мабуть, найтяжчих і найвідповідальніших за все життя»,написав він.

10 червня Мустафа Найєм написав заяву про звільнення за власним бажанням. Він пояснив, що ухвалив таке рішення «через системні перешкоджання, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати повноваження». 

Звільненню передував скандал із зірваним відрядженням Найєма до Берліна на міжнародну конференцію Ukraine Recovery Conference. Як раніше писало агентство Bloomberg, прем’єр-міністр Денис Шмигаль відхилив прохання керівника профільного агентства про участь у конференції, а профільного міністра інфраструктури в Україні досі не призначили після звільнення Олександра Кубракова.

Нагадаємо, з 2005 до 2014 Мустафа Найєм працював журналістом, редактором та ведучим українських видань. 

У 2013 році був ініціатором створення інтернет-телеканалу «Громадське телебачення». Пізніше журналіст став головним редактором громадської організації «Громадське ТБ».

21 листопада у 2013 році у фейсбуці з'явилось повідомлення Найєма із закликом вийти на Майдан Незалежності в Києві на знак протесту проти рішення уряду Миколи Азарова відкласти підписання угоди про асоціацію з ЄС. З цього заклику Найєма розпочались перші акції Євромайдану.

Наступного року Найєм став народним депутатом VIII скликання за списками партії «Блок Петра Порошенка»

В кінці серпня 2019 року він погодився вести програму «Апокриф» на «Радіо НВ». Її колишній ведучий Сергій Рахманін після намірів йти у парламент вирішив не займатися журналістською діяльністю.

З 2019 по 2021 роки Найєм працював у Державному концерні «Укроборонпром», заступником генерального директора. А вже з серпня 2021 року його призначили заступником Міністра інфраструктури України.

З січня 2023 року він очолював новостворене Агентство відновлення та інфраструктурних проєктів.

Фото: Олександр Кубраков/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
572
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду