Мустафа Найєм стане головою новоствореного Агентства відновлення та інфраструктурних проєктів

Мустафа Найєм стане головою новоствореного Агентства відновлення та інфраструктурних проєктів

28 Січня 2023
2115
28 Січня 2023
11:00

Мустафа Найєм стане головою новоствореного Агентства відновлення та інфраструктурних проєктів

2115
Його заступником призначили Євгена Кузькіна.
Мустафа Найєм стане головою новоствореного Агентства відновлення та інфраструктурних проєктів
Мустафа Найєм стане головою новоствореного Агентства відновлення та інфраструктурних проєктів

Заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм очолить новостворене Агентство відновлення та інфраструктурних проєктів. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков у фейсбуці.

«Рішенням Уряду він переходить в Агентство з посади заступника міністра і фактично очолить один з найважливіших напрямків роботи. У Агентстві відновлення продовжиться робота у рамках стратегічного плану повоєнної відбудови. Це складний і комплексним процес, який включатиме десятки тисяч обʼєктів для відновлення в усіх галузях», — йдеться в повідомленні.

Серед головних завдань керівника Агентства Кубраков назвав запуск фактичної роботи з першими об'єктами відновлення, відпрацювання механізму взаємодії з донорами – Урядами країн, міжнародними фінансовими інституціями, неурядовими організаціями, а також скоординування запитів від регіонів щодо пріоритетних проєктів відновлення. 

Як зазначив міністр, Агенство відновлення шукає експертів у галузі будівництва та архітектури, менеджменту, зокрема серед профільних неурядових і громадських організацій.

«Ми розуміємо, що одне з головних питань, яке ставить суспільство – прозорість та підзвітність процесів відновлення. Можу сказати, що впродовж найближчих двох місяців в системі Агентства має запрацювати Антикорупційний офіс центрі та регіонах. Ми також відкриті до співпраці з представниками громадськості в питаннях протидії корупції та впровадження сучасників стандартів і процедур в процесі управління проєктами», — додав він.

Також стало відомо, що заступником Мустафи Найєма став Євген Кузькін, який раніше очолював Укравтодор.

Нагадаємо, з 2005 до 2014 Мустафа Найєм працював журналістом, редактором та ведучим українських видань. 

У 2013 році був ініціатором створення інтернет-телеканалу «Громадське телебачення». Пізніше журналіст став головним редактором громадської організації «Громадське ТБ».

21 листопада у 2013 році у фейсбуці з'явилось повідомлення Найєма із закликом вийти на Майдан Незалежності в Києві на знак протесту проти рішення уряду Миколи Азарова відкласти підписання угоди про асоціацію з ЄС. З цього заклику Найєма розпочались перші акції Євромайдану.

Наступного року Найєм став народним депутатом VIII скликання за списками партії «Блок Петра Порошенка»

В кінці серпня 2019 року він погодився вести програму «Апокриф» на «Радіо НВ». Її колишній ведучий Сергій Рахманін після намірів йти у парламент вирішив не займатися журналістською діяльністю.

З 2019 по 2021 роки Найєм працював у Державному концерні «Укроборонпром», заступником генерального директора. А вже з серпня 2021 року його призначили заступником Міністра інфраструктури України.

Фото: Олександр Кубраков/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2115
Читайте також
22.11.2014 19:15
Олександра Індюхова, Deutsche Welle
5 885
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
452 дн. тому
Ще один Каськів, Великого Корумпованого Відновлення. По переду ще війна довга, а вони вже посади і гроші ЄС розподіляють. З оглядом перспектив колонізації і розграбування Росії. ЄС не проти доручити це найкорумпованішим в світі - вони вкрадені на Росії гроші, все одно витратять у ЄС або переведуть в офшори під її юрисдикцією.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду