У Білорусі проєкт Media IQ внесли до списку «екстремістських» організацій

У Білорусі проєкт Media IQ внесли до списку «екстремістських» організацій

15 Червня 2024
719
15 Червня 2024
16:14

У Білорусі проєкт Media IQ внесли до списку «екстремістських» організацій

719
Команда проєкту звернулася до читачів з Білорусі з проханням бути максимально обережними при відвідуванні його ресурсів.
У Білорусі проєкт Media IQ внесли до списку «екстремістських» організацій
У Білорусі проєкт Media IQ внесли до списку «екстремістських» організацій

Білоруський проєкт Media IQ внесли до списку «екстремістських» організацій від міністерства інформації Білорусі. Відповідне рішення прийняв Центральний районний суд Гомеля 13 червня, повідомляється на сторінці проєкту.

За рішенням суду, інтернет-ресурси Media IQ визнані владою Республіки Білорусь «екстремістськими» матеріалами. Йдеться про сторінки проєкту у фейсбуці та інстаграмі, канали у тіктоці, телеграмі та ютубі, а також інформаційний форум і сайт mediaiq.info.

Відтак проєкт наполегливо рекомендує читачам в Білорусі бути максимально обережними при відвідуванні ресурсів і задля безпеки використовувати інструменти блокування та анонімізації (VPN, Tor тощо), не залишати публічні коментарі, вподобання та не перепубліковувати вмісту проєкту.

«Будьте розсудливими, адже, на жаль, зараз це питання вашої особистої безпеки. А ми будемо продовжувати свою роботу і надалі надавати вам правдиву та актуальну інформацію про події в нашій країні», — звернулась команда проєкту до білоруських читачів.

Media IQ — це проєкт білоруського Пресклубу щодо розвитку критичного мислення у цифрову епоху у світі fake news. Проєкт просуває культуру усвідомленого ставлення до інформації у медіа, проводить медіамоніторинг, школу медіаграмотності для старшокласників.

Засновницю Пресклубу Юлію Слуцьку та її колег Аллу Шарко, Сергія Ольшевського, Петра Слуцького та Ксенію Луцкіну затримали в Білорусі наприкінці 2020 року. Їх звинувачували в ухиленні від сплати податків в особливо великій сумі. На майно Юлії Слуцької в Білорусі наклали арешт.

У серпні 2021 року Слуцьку і співробітників Пресклубу звільнили до суду через помилування. Для цього їм довелося визнати провину, заплатити 200 тисяч білоруських рублів і підписати прохання на ім'я Олександра Лукашенка.

Білоруський Пресклуб та Media IQ є партнерами «Детектора медіа». «ДМ» неодноразово публікував матеріали від Media IQ та проводив спільні заходи.

Читайте також: 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
719
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду