Пост про виступ Бужанського у ВІКНУ прибрали «через неточність», а не відновили через «негативний резонанс»

Пост про виступ Бужанського у ВІКНУ прибрали «через неточність», а не відновили через «негативний резонанс»

12 Червня 2024
701
12 Червня 2024
16:51

Пост про виступ Бужанського у ВІКНУ прибрали «через неточність», а не відновили через «негативний резонанс»

701
Зустріч нардепа Максима Бужанського зі студентами була організована викладачами кафедри військової політології з ініціативи старшого викладача кафедри, старшого лейтенанта Крицкалюка Н.І
Пост про виступ Бужанського у ВІКНУ прибрали «через неточність», а не відновили через «негативний резонанс»
Пост про виступ Бужанського у ВІКНУ прибрали «через неточність», а не відновили через «негативний резонанс»

У Військовому інституті КНУ імені Т. Шевченка прибрали публікацію з фейсбук-сторінки інституту через формулювання, які неточно відповідали змісту події. Про це йдеться у відповіді ВІКНУ на запит «Детектора медіа».

«Публікація з Facebook акаунту Військового інституту була знята через формулювання, які не точно відповідали змісту події. З огляду на значний суспільний негативний резонанс, з метою запобігання загострення ситуації надалі було прийнято рішення про недоцільність його відновлення», — повідомили в інституті.

Там додають, що зустріч народного депутата України Максима Бужанського з курсантами-політологами була організована викладачами кафедри військової політології з ініціативи старшого викладача кафедри, старшого лейтенанта Крицкалюка Н. І.

В інституті уточнюють, що письмового запрошення на адресу Бужанського не надсилали. На зустрічі з курсантами ВІКНУ він провів бесіду щодо сучасного етапу державотворення в Україні та ролі критичного мислення в професійній діяльності політолога.

«Зустрічі із зовнішніми спікерами проводяться не вперше і ця практика буде продовжуватись надалі»,— кажуть в інституті й додають, що запрошенню Бужанського сприяло те, що він є чинним народним депутатом України, обраним по мажоритарному округу №25, Дніпропетровська область, членом депутатської фракції політичної партії «Слуга народу», членом Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, членом групи міжпарламентських зв'язків з Державою Ізраїль, Китайською Народною Республікою та іншими державами.

«Щодо публічних висловлювань народного депутата України Максима Бужанського повідомляємо, що Військовий інститут здійснює свою діяльність відповідно до Конституції України та Законів України. Будь-які позиції, що суперечать Конституції України та Законам України, є неприйнятними», — додали у ВІКНУ. В інституті не уточнили, чи  не суперечать висловлювання Бужанського, зокрема щодо української мови, позиції інституту.

Нагадаємо, що Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) провів зустріч курсантів з народним депутатом Максимом Бужанським. Про це Інститут повідомив у фейсбуку, але згодом видалив допис.

Нардеп від «Слуги народу» Максим Бужанський був одним з найбільших противників упровадження української мови в різні сфери.  

Зокрема, у грудні 2019 року він вніс до парламенту законопроєкт про скасування закону про мову. Також пропонував подовжити термін права здобувати освіту мовою нацменшини, яка не належить до країн Євросоюзу (тобто російської), до 1 вересня 2023 року.

Бужанський пропонував також скасувати обов’язкове вивчення 80% предметів у школах українською мовою, натомість визначати перелік навчальних предметів, що вивчаються державною мовою, «з урахуванням особливостей мовного середовища».

31 травня 2023 року Бужанський відмовився переходити на українську мову в ефірі телеканалу «Київ». Спершу нардеп своєрідно відповів на вітання «Слава Україні!» — через кілька секунд роздумів промовив «Да… Слава Украине». І відмовився спілкуватися українською мовою, що спровокувало суперечку в ефірі каналу і закінчилося тим, що Бужанський просто відключився від розмови. 

Після цього тодішній секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов відповів Бужанському, заявивши, що «вся проросійська сволота, яка 30 років ґвалтувала і зраджувала країну, має і буде під корінь зачищена і викинута звідусіль як токсичний московський непотріб».

Також у 2023 році Максим Бужанський, за даними видання «Лівий берег», був серед групи нардепів, які вимагали від спікера парламенту Руслана Стефанчука  надіслати Венеційській комісії на затвердження законопроєкт про заборону РПЦ в Україні, тим самим затягуючи процес прийняття такого рішення українськими нардепами.

Читайте також:

Фото: скриншот / Marina Daniluk-Yarmolaeva/Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
701
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду