На Ukraine Recovery Conference представили  виставку про знищену Росією українську культурну спадщину

На Ukraine Recovery Conference представили виставку про знищену Росією українську культурну спадщину

11 Червня 2024
501
11 Червня 2024
16:04

На Ukraine Recovery Conference представили виставку про знищену Росією українську культурну спадщину

501
Виставка об’єднала роботи 65 фотографів.
На Ukraine Recovery Conference представили  виставку про знищену Росією українську культурну спадщину
На Ukraine Recovery Conference представили  виставку про знищену Росією українську культурну спадщину

Виставку Інституту масової інформації та ЮНЕСКО про знищену Росією українську культурну спадщину «За об’єктивом: культура у вирі війни» представили на Конференції з відновлення України (Ukraine Recovery Conference), яка триватиме 11–12 червня в Берліні, повідомляє ІМІ.

Виставка об’єднала роботи 65 фотографів. Через лінзи їхніх об’єктивів видно посічені шрамами фасади церков, вибиті вікна культурних центрів, обвалені стелі театрів, засипані попелом бібліотеки. Саме вони фіксують роботу художників і перформерів, культурних діячів і волонтерів, що продовжують працювати в умовах війни.

За словами директорки Інституту масової інформації Оксани Романюк, спільна фотовиставка ІМІ та ЮНЕСКО на Конференції з відновлення України є символічною, оскільки передає стійкість, сміливість та надію українського народу в надзвичайно складних умовах.

«Це не просто зображення — це вражаючі історії про громади, що відбудовуються, про життя, що відновлюється, про страшні російські воєнні злочини. Фотовиставка ІМІ та ЮНЕСКО має на меті надати потужний візуальний супровід до обговорень та рішень, що приймаються на конференції, нагадуючи учасникам про людські обличчя за політиками та стратегіями», – розповіла директорка ІМІ.

«Цей проєкт підкреслив важливу роль журналістів у документуванні руйнувань в Україні, а також у процесі відновлення. ЮНЕСКО наголошує на тому, що для відновлення країни ми маємо бути поінформованими про вплив війни на культуру, освіту та науку, а для цього важлива підтримка сильного медіасектору в Україні», — зазначила К’яра Децці Бардескі, представниця ЮНЕСКО в Україні.

Нагадаємо, раніше Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних сил України відкрило мистецьку виставку «Вдягаю піксель. Історії тих, хто обрав боротьбу» в рамках «Книжкового Арсеналу».

Читайте також: 

Фото: МІСТ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
501
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду