Реформа могла би суттєво модернізувати Укрінформ, — Череватий

Реформа могла би суттєво модернізувати Укрінформ, — Череватий

10 Червня 2024
570
10 Червня 2024
16:23

Реформа могла би суттєво модернізувати Укрінформ, — Череватий

570
На думку генерального директора Укрінформу, реформа має відбутися після війни.
Реформа могла би суттєво модернізувати Укрінформ, — Череватий
Реформа могла би суттєво модернізувати Укрінформ, — Череватий

Новий очільник Укрінформу Сергій Череватий вважає, що реформувати агенцію у будь-якому разі потрібно, але головна реформа має бути після війни. Про це він розповів в інтерв’ю «Детектору медіа».

«Реформувати в будь-якому разі потрібно, але мені здається, це потребує суспільного осмислення. Головна реформа, напевно, має бути після війни. Зараз, думаю, перший крок — це стабілізація ситуації в колективі та недопущення порушення прав журналістів. Гарантування їм нормальної роботи. На всіх редакційних нарадах, які у нас були, я чітко артикулював це», — каже Череватий.

Він наголосив, що колектив Укрінформу доволі великий, і він хоче зустрітися з усіма редакціями, проговорити всі питання.

«Наскільки я бачу, з редакторами ми знаходимо спільну мову. Точно не можна припиняти виконували під час війни свою функцію агентства. Реформа могла би суттєво модернізувати Укрінформ. Але просто його роздержавити, мені здається, зараз це неактуально», — додав новий очільник Укрінформу.

Нагадаємо, раніше голова Комітету з гуманітарної та інформполітики Микита Потураєв заявив, що Укрінформ не має бути державним, що його треба реформувати. На його думку,  агенцію потрібно реформувати за зразком Суспільного.

24 травня 2024 року новим генеральним директором Укрінформу призначили колишнього речника Східного угруповання військ Збройних сил України полковника Сергія Череватого.

Читайте також: 

Фото: Сергій Череватий / «АрміяInform»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
570
Читайте також
12.06.2024 11:00
Оксана Романюк
для «Детектора медіа»
1 028
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду