У Латвії заблокували проросійський портал pravda-lv

У Латвії заблокували проросійський портал pravda-lv

28 Травня 2024
401
28 Травня 2024
15:57

У Латвії заблокували проросійський портал pravda-lv

401
Раніше ЦПД виявив мережу вебсайтів з назвою «Pravda», які Росія створила для поширення своєї пропаганди в країнах Європи.
У Латвії заблокували проросійський портал pravda-lv
У Латвії заблокували проросійський портал pravda-lv

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) закрила доступ до проросійського порталу pravda-lv.com, який поширював ворожу щодо країни інформацію. Про це повідомляє латвійський портал Delfi.

Як зазначає медіарегулятор, на заблокованому сайті поширюють висловлювання, спрямовані проти Латвії та її найближчих союзників, висловлюється підтримка Росії.

Також на сайті поширюється спотворена та неправдива інформація про війну в Україні та дії Росії на окупованих територіях, мова ворожнечі та інформація, спрямована на дискредитацію Латвії, України та НАТО.

Регулятор заблокував ресурс, адже «подібна інформація в латвійському інформаційному просторі може створити хибне враження про світові події, негативно вплинути на співіснування різних груп населення в Латвії та загрожувати національній безпеці країни».

Провайдери інтернету повинні негайно заборонити доступ до сайту та його доменних імен.

Нагадаємо, у квітні Центр протидії дезінформації виявив мережу з 24 вебсайтів із загальною назвою «Pravda», які Росія створила для поширення своєї пропаганди в країнах Європи. Тоді ЦПД проаналізував діяльність сайтів та пов'язаних з ними телеграм-каналів у сімох європейських країнах. У кожній з них є своя специфіка пропагандистських наративів.

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
401
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду