На фронті загинув журналіст, військовослужбовець Олександр Машлай

На фронті загинув журналіст, військовослужбовець Олександр Машлай

8 Травня 2024
2131
8 Травня 2024
14:31

На фронті загинув журналіст, військовослужбовець Олександр Машлай

2131
За даними ІМІ, Машлай став 80-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії проти України.
На фронті загинув журналіст, військовослужбовець Олександр Машлай
На фронті загинув журналіст, військовослужбовець Олександр Машлай

7 травня на Aвдіївському напрямку загинув військовослужбовець Олександр Машлай, позивний «Гот». Раніше він був головним редактором громадсько-політичної газети, а згодом журналу «Правий поступ», громадським активістом, співорганізатором та постійним членом оргкомітету фестивалю «Бандерштат» у Луцьку. Про це написав Інститут масової інформації із посиланням на фейсбук-допис брата загиблого — Ігоря Гошовського.

«На авдіївському напрямку сьогодні (7 травня. — “ДМ”) зранку загинув мій брат Олександр Машлай. Він у складі 25-го окремого штурмового батальйону брав участь у наступі під Роботино влітку, з жовтня весь час без ротації тримав Авдіївський коксохім, потім Бердичі.

В юні роки ми з ним пройшли Пласт — український скаутинг, потім МНК, Національний Альянс. Зараз не маю слів, тільки сльози. Розкажу про нього пізніше. Давайте пом’янемо його у молитві», — написав Гошовський.

Громадсько-політичне видання «Правий поступ» випускали орієнтовно з 2005 по 2010 рік, цитує у своїй публікації ІМІ нардепа, ексголову «Національного Альянсу» Ігоря Гузя.

«Було орієнтовно 10 номерів газети “Правий поступ”, а потім з ініціативи Олександра було переформатовано на журнал. Є видання навіть у PDF-форматі збережені. Журнал був глянцевий. Це було цікаве видання, але з різних причин не виходило далі, ніж 20 номерів», — розповів Гузь.

Також Гузь додав, що Олександр Машлай був талановитим макетувальником та багатьом виданням допомагав у цьому напрямі.

У дописі на фейсбук-сторінці «Пласт на Волині» зазначили, що на початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Олександр Машлай пішов добровольцем до війська. На фронті служив у званні молодшого сержанта у складі 25-го окремого штурмового батальйону 47-ї окремої механізованої бригади «Маґура» Збройних сил України, де відповідав за забезпечення звʼязку. Був автором-розробником шеврону свого батальйону. 

Загинув під час бойового завдання поблизу селища Желанне Очеретинської селищної громади Покровського району Донецької області.

В Олександра залишилися дружина та двоє синів.

За даними ІМІ, Олександр Машлай став 80-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії проти України.

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним і близьким Олександра.

Фото: фейсбук-сторінка Ігоря Гошовського

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2131
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду