Російські окупанти зганяють бюджетників на перегляди пропагандистських фільмів

Російські окупанти зганяють бюджетників на перегляди пропагандистських фільмів

16 Травня 2024
491
16 Травня 2024
22:29

Російські окупанти зганяють бюджетників на перегляди пропагандистських фільмів

491
Ворог збирається збільшити кількість кінотеатрів на тимчасово захоплених територіях та продовжити встановлення антен супутникового телебачення «Русский мир».
Російські окупанти зганяють бюджетників на перегляди пропагандистських фільмів
Російські окупанти зганяють бюджетників на перегляди пропагандистських фільмів

Окупанти збираються подвоїти кількість кінотеатрів у тимчасово захоплених регіонах, щоби збільшити кількість переглядів пропагандистських фільмів, інформує Центр національного спротиву.

ЦНС повідомляє, що всі бюджетні установи на тимчасово окупованих територіях отримали вказівку забезпечити за рахунок своїх працівників «повні зали» при перегляді кремлівської пропаганди.  

«Усе, що виправдовує і героїзує свавілля кремлівської терористичної верхівки,  максимально використовується для промивання свідомості громадян. А особливо тих громадян, які на власній шкірі переконалися у антилюдській сутності росії», — зазначають у Центрі нацспротиву.

Там також повідомили, що найближчим часом на ТОТ Луганщини знову встановлюватимуть антени супутникового телебачення «Русский мир».

У Центрі національного спротиву закликали передавати інформацію про злочини окупантів та колаборантів на анонімний чатбот.

Нагадаємо, за даними української розвідки, російські окупанти встановили понад 18 тисяч пристроїв для супутникового телебачення «Русский мир» на ТОТ.

За інформацією заступника начальника ГУР Міноборони України Вадима Скібіцького,  в чотирьох частково окупованих областях України — Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській — за час окупації було встановлено близько 2 тисяч мобільних вишок з метою поширення російського пропагандистського контенту.

З 2 січня цього року росіяни розпочали встановлювати на тимчасово окупованій території Херсонської області антени для трансляції російських телеканалів.

У листопаді 2023 року мер Мелітополя Іван Федоров повідомляв, що окупанти анонсували та запустили 39 каналів супутникового телебачення «Русский мир» в окремих районах тимчасово захоплених частин Запорізької та Херсонської областей».

У жовтні 2023 року Центр нацспротиву повідомляв про те, що спеціальні комісії окупаційних адміністрацій у супроводі російської поліції проводять рейди на ТОТ і вилучають обладнання супутникового телебачення у мешканців тимчасово окупованих українських територій. Натомість окупанти безкоштовно видають ресивери, супутникові тарілки та конвертори для трансляції російських пропагандистських каналів.

У вересні 2023-го жителі тимчасово окупованої частини Донецької області почали дізнаватися про новини від однієї з найбільших телерадіокомпаній Росії — Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії (ВДТРК).

Фото: колаж з сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
491
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду