«Журналістика й тотальна війна за правду»: у Бучі відкрилась Bucha Journalism Conference 2024

«Журналістика й тотальна війна за правду»: у Бучі відкрилась Bucha Journalism Conference 2024

10 Травня 2024
658
10 Травня 2024
11:22

«Журналістика й тотальна війна за правду»: у Бучі відкрилась Bucha Journalism Conference 2024

658
Учасники заходу обговорюватимуть роль професійних медіа у висвітленні воєнних злочинів Росії, способи протидії глобальній втомі від війни та шляхи подолання викликів, що постали сьогодні перед журналістами.
«Журналістика й тотальна війна за правду»: у Бучі відкрилась Bucha Journalism Conference 2024
«Журналістика й тотальна війна за правду»: у Бучі відкрилась Bucha Journalism Conference 2024

Сьогодні, 10 травня, у Бучі відкрилась одноденна конференція Bucha Journalism Conference на тему «Переломний момент: журналістика й тотальна війна за правду». Це спільний захід громадської організації Media Development Foundation та онлайн-видання «Українська правда». 

Учасники конференції обговорюватимуть роль професійних медіа у висвітленні воєнних злочинів Росії, відновленні правди та наданні голосу постраждалим громадам. Ітиметься також про нові виклики, з якими стикаються журналісти, такими як цензура, стеження, тиск і травми.

Про ці та інші аспекти роботи медійників на третьому році широкомасштабного вторгнення Росії в Україну відбудуться дискусії на чотирьох панелях.

На першій панелі, яка присвячена журналістським розслідуванням під час війни, медійники обговорюватимуть загрози, з якими вони стикаються в пошуках відповідальності та справедливості — від фізичної небезпеки до посилення правового та політичного тиску. 

На другій панелі провідні українські воєнні кореспонденти і кореспондентки, а також військові пресофіцери обговорять питання, пов’язані зі збалансованим та етичним висвітленням бойових дій та усуненням перешкод, що заважають створювати репортажі з лінії фронту. 

Темою третьої панелі стане подолання глобальної втоми від війни. Під час неї журналісти відомих іноземних медіа поділяться думками про те, як за кордоном висвітлюють затяжну війну. 

Четверта панель матиме формат кейс-стаді «Дослідження воєнних злочинів в Україні». Вона об’єднає експертів і експерток, які очолюють спеціальні проєкти з документування воєнних злочинів, які відверто оцінять перешкоди та стратегії щодо збирання доказів порушень прав людини для можливого судового процесу.
На завершення Bucha Journalism Conference 2024 організатори відзначать спеціальними нагородами українських журналістів і журналісток, чия безстрашна робота є втіленням чесності, мужності й відданості професійним та етичним стандартам у висвітленні воєнних злочинів.

Нагадаємо, конференцію в Бучі заснували Media Development Foundation та медіагрупа «Українська правда» у 2023 році. Захід проводять, щоб захистити історичну пам'ять України, а також закликати медійників у всьому світі й надалі висвітлювати події трагічних російського вторгнення в Україну.

У 2023 році спеціальними відзнаками нагородили фільм-розслідування «Слідства.Інфо» про двох викрадених росіянами українських дівчат «Втеча від росіян», команду «Суспільне. Новини» за розслідування «Буча 22» про російських військових, які розстріляли сімʼю в Бучі, а також журналіста та воєнкора «Радіо Свобода» Мар'яна Кушніра за непорушну відданість принципам та цінностям журналістського фаху під час висвітлення російсько-української війни. 

Фото: Максим Полищук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
658
Читайте також
29.01.2024 09:04
Олег Джолос
для «Детектора медіа»
823
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду