Коломойському призначили новий запобіжний захід у справі про замах на вбивство

Коломойському призначили новий запобіжний захід у справі про замах на вбивство

9 Травня 2024
802
9 Травня 2024
15:55

Коломойському призначили новий запобіжний захід у справі про замах на вбивство

802
Замах на вбивство стався у 2003 році у Феодосії. Тоді затримали виконавців цього злочину, а тепер поліція встановила беззаперечні докази, що підтверджують особу замовника.
Коломойському призначили новий запобіжний захід у справі про замах на вбивство
Коломойському призначили новий запобіжний захід у справі про замах на вбивство

Бізнесмену Ігорю Коломойському, який перебуває в СІЗО у справі про шахрайство, призначили новий запобіжний захід у справі про замовлення вбивства. Про це пишуть «Ґрати». 

Коломойський перебуває в ізоляторі Служби безпеки України за підозрою Бюро економічної безпеки у шахрайстві та легалізації майна. Запобіжний захід за цією підозрою передбачав його арешт до 2 червня із заставою в розмірі 1,9 млрд гривень. 

Нині Печерський районний суд Києва призначив йому тримання під вартою до 7 липня без права на заставу – у справі про організацію замовного вбивства. 

За даними слідства, Коломойський замовив убивство директора однієї з юридичних компаній, щоб помститися йому за відмову співпрацювати в незаконній оборудці. 

Ідеться про події 2003 року у Феодосії. Слідчі кажуть, що Коломойський залучив членів банди, яка жорстоко побила та поранила ножем адвоката — директора компанії Сергія Карпнка. Добити чоловіка завадила його дружина, а лікарям вдалося врятувати його життя. 

Тоді правоохоронці затримали виконавців замаху, їм присудили від 6 до 12 років за ґратами. Тепер же поліція встановила докази, які підтверджують особу замовника. 

Як вказують слідчі, конфлікт Коломойського та адвоката стосувався анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства. Коломойський мав особистий комерційний інтерес у роботі металургійного заводу. А рішення загальних зборів акціонерів підприємства не дозволяло йому повноцінно реалізувати свій план наживи, стверджують правоохоронці. 

Тому він з погрозами звернувся до адвоката юридичної фірми, яка брала участь у загальних зборах акціонерів і готувала юридичну документацію, щоб той скасував рішення. Після відмови через свого охоронця залучив чотирьох членів банди для нападу на чоловіка. 

Раніше адвокати Коломойського виступили проти застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, передає «РБК-Україна».

Вони нагадали, що кримінальні провадження щодо причетності Коломойського І. В. до замаху на вбивство Карпенка С. Р. уже неодноразово були закриті як слідчими, прокурорами, так і судом, як у зв’язку з встановленням відсутності в діяннях складу кримінального правопорушення, так і у зв’язку з відсутністю події кримінального правопорушення. 

Наразі Коломойському, який уже перебуває під вартою за іншою справою, повідомили про підозру в організації замовного вбивства. За замах на умисне вбивство, вчинений на замовлення за попередньою змовою групою осіб, Коломойському загрожує до 15 років за ґратами або довічне. 

 Нагадаємо, 8 травня слідчі Головного слідчого управління Національної поліції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора при взаємодії з СБУ повідомили про підозру в організації замовного вбивства українському бізнесмену.

Читайте також: 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
802
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду