detector.media
Ольга Чорна
«Детектор медіа»
30.04.2024 13:58
«Українські палаци» Акіма Галімова вийдуть у форматі книги
«Українські палаци» Акіма Галімова вийдуть у форматі книги
У книзі, що міститиме велику кількість ілюстрацій, старих фотографій і 3D-моделей будівель, ітиметься про шість палаців, яких уже фізично не існує або від яких залишилися тільки стіни.

У видавництві «Фабула» виходить книга «Українські палаци. Відновлення історії», яку продюсер «1+1 media», засновник проєкту «Реальна історія» Акім Галімов написав у співавторстві зі сценаристом своїх програм, телеведучим Русланом Шаріповим.

Як розповів Акім Галімов «Детектору медіа», книга стала логічним продовженням проєкту «Українські палаци. Золота доба». З одного боку, автори розповідають про неймовірну українську спадщину, а з іншого — руйнують російськоімперські міфи щодо українських територій.

За словами Галімова, історія українських палаців та їхніх власників протягом довгого часу була під забороною, оскільки в України не могло бути еліти, заможного прошарку людей, тих, хто має відмінний від Москви погляд.

«Наразі проєкт “Українські палаци. Золота доба” має вже 16 епізодів, що виходять в ефірі на телеканалі “2+2”, а також на ютуб-каналі “Реальна історія”. Але для книжки ми відібрали шість палаців. Принцип досить простий — розповісти про ті об’єкти, яких уже фізично не існує, або про ті, від яких залишилися лише стіни. Так, у книзі йдеться про палац Любомирських у Рівному, палац Кочубеїв у Диканьці, палац Терещенків у Денишах. У виданні міститься численна кількість ілюстрацій, креслень, старих фотографій і, звісно, 3D-моделей палаців, які ми створили разом з командою професійних архітекторів», — пояснив Акім Галімов.

Ця книга, зауважив він, стане у пригоді не лише тим, хто досліджує архітектурну спадщину, але й усім, хто цікавиться українською історією, процесом формування ідентичності, історичними подіями, які вплинули на наше сьогодення. «Все ж таки книжка про людей через палаци, а не просто про памʼятки історії. Хочу розвивати цей напрямок, адже бачу суспільний запит на вивчення історії, який простежується і в попиті на книги, зокрема. Це книга перша, але точно не остання», — пообіцяв популяризатор історії.

Передзамовлення на книгу вже відкрито, зробити його можна тут.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що продюсер «1+1 media», автор і ведучий проєкту «Реальна історія» Акім Галімов почав роботу над підручником з історії України для школярів. Підручник створюється відповідно до нової модельної програми, що відповідає стандарту середньої освіти та НУШ. Це означає, що він буде орієнтований на формування у школярів компетентностей — загальних і предметних — та вміння застосовувати здобуті ними знання.

Фото: видавництво «Фабула» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY