detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
25.04.2024 20:55
«Фарсова вистава»: Європарламент не визнав вибори президента Росії
«Фарсова вистава»: Європарламент не визнав вибори президента Росії
Євродепутати закликали країни-члени ЄС обмежити відносини з Володимиром Путіним питаннями, необхідними для регіонального миру, а також гуманітарними цілями, як-от обмін полоненими, повернення дітей, депортованих з України, або заклик до звільнення політичних в’язнів.

Європарламент засудив «нелегітимні президентські вибори» в Росії та на окупованих територіях України. Відповідну резолюцію ухвалили 25 квітня, йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

За документ проголосували 493 депутати, 11 були проти і 18 утрималися.

«Ця фарсова вистава російської влади мала єдину мету — створити видимість виборчої легітимності для Володимира Путіна, його політики невпинних внутрішніх репресій і, перш за все, для агресивної війни проти України. (...)

Парламент закликає країни-члени ЄС обмежити відносини з Путіним питаннями, необхідними для регіонального миру, а також гуманітарними цілями та цілями прав людини, як-от обмін полоненими, повернення дітей, депортованих з України, або заклик до звільнення політичних в’язнів», — зазначили на сайті Європарламенту.

Відомство також шкодує, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан «вирішив відступити від ЄС і привітати Володимира Путіна з його фіктивним переобранням».

Водночас депутати закликали ЄС продовжувати підтримувати незалежні російські організації громадянського суспільства, незалежні ЗМІ та правозахисників, а також «взаємодіяти з російською демократичною опозицією».

15–17 березня в Росії і на окупованих територіях України відбулося «голосування» на виборах президента. Російська ЦВК повідомила, що за їхніми результатами Путін нібито набрав 87,28%.

Із засудженням путінських псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України виступили Держдепартамент СШАМЗС Німеччини, генсек НАТО Єнс Столтенберг, голови зовнішньополітичних комітетів 23 країн Заходу, а також у спільній заяві майже 60 країн ООН.

Представники зовнішньополітичних відомств Фінляндії, Польщі, США, Німеччини, Великої Британії та інших країн демократичного спрямування назвали вибори президента в РФ такими, що не відповідають демократичним нормам.

Читайте також:

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY