Пішов з життя журналіст, краєзнавець Феофан Білецький

Пішов з життя журналіст, краєзнавець Феофан Білецький

22 Квітня 2024
1524
22 Квітня 2024
15:09

Пішов з життя журналіст, краєзнавець Феофан Білецький

1524
Білецький працював редактором городищенської, заступником редактора звенигородської районних газет, а з 1985 року був власкором обласної газети «Черкаський край».
Пішов з життя журналіст, краєзнавець Феофан Білецький
Пішов з життя журналіст, краєзнавець Феофан Білецький

У неділю, 21 квітня, у віці 73 років пішов з життя український журналіст, краєзнавець, письменник-публіцист Феофан Білецький. Причиною смерті стала тяжка хвороба. Про це повідомило «Громадське радіо».

«Вчора, прощаючись на ніч, шепнула йому знесиленому, зболеному: “Це сон, страшний сон, засинай, завтра все мине”. Він усміхнувся. “Ти не віриш?” Поцілувала найрідніші руки й пішла.

Він пішов сьогодні, у неділю, вранці. На своїй 73 весні. Дуже любив життя, родину і країну. Залишив нам свою любов, неповторне почуття гумору, яке рятує у скруті навіть тепер…», — написала на своїй фейсбук-сторінці донька Білецького, редакторка «Громадського радіо» Мирослава Станкевич.

Феофан Феофанович Білецький народився 17 грудня 1950 року в селищі Буки на Черкащині. Фахову освіту здобув на факультеті журналістики Київського державного університету ім. Т.  Шевченка (1979). Працювати як журналіст почав у 1972 році в редакції маньківської районної газети. Пізніше працював редактором городищенської, заступником редактора звенигородської районних газет, а з 1985 року був власкором обласної газети «Черкаський край».

Феофан Білецький є автором низки краєзнавчих видань: «Поговори зі мною, батьку», «Горобини ягода гірка», «Вічний подзвін Звенигори», «Зелені шати Шевченкового краю» та інших.

Лауреат обласної краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича (2015). Член НСЖУ з 1979 року. Заслужений журналіст України. Почесний член Національної спілки краєзнавців України.

Прощання з Феофаном Білецьким відбудеться у вівторок, 23 квітня, з 14:00 до 15:00 у міському Будинку трауру Черкас. Рідні просять нести лише живі квіти.

Редакція «Детектора медіа» висловлює щирі співчуття рідним та близьким Феофана Білецького.

Фото: «Громадське радіо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1524
Читайте також
08.03.2024 09:31
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
791
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду