Юрій Ігнат: Мій рекорд — 38 коментарів і ввімкнень за день

Юрій Ігнат: Мій рекорд — 38 коментарів і ввімкнень за день

22 Квітня 2024
700
22 Квітня 2024
12:55

Юрій Ігнат: Мій рекорд — 38 коментарів і ввімкнень за день

700
Ексречник Повітряних сил розповів, що часом брав на себе відповідальність за миттєве оприлюднення інформації, коли чекати на погодження не було часу.
Юрій Ігнат: Мій рекорд — 38 коментарів і ввімкнень за день
Юрій Ігнат: Мій рекорд — 38 коментарів і ввімкнень за день

Колишній речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що в середньому протягом робочого дня давав приблизно п’ять-десять коментарів медіа. За його підрахунками, рекордними були 38 коментарів восени 2023 року. Про це він сказав в інтерв’ю «Детектору медіа».

«Я колись порахував — [рекорд був] 38 [коментарів] за добу. Це було восени 2023 року, коли завершився масований обстріл, багато ракет і дронів летіло. Треба було на різних майданчиках роз’яснити людям, що відбувається, як спрацювали Повітряні сили, чому тут збили, а тут не збили. Треба було також дати інформацію на Захід», — розповів Ігнат.

За його словами, серед тих, з ким Ігнат спілкувався того дня, були New York Times, Washington Post, ВВС, CNN.

«В “спокійний” день зазвичай я давав приблизно п’ять-десять коментарів і ввімкнень. Крім того, було чимало іншої роботи — відповідати на запити, для когось організувати зйомку, інтерв’ю, координувати соцмережі, є, зрештою, паперові справи», — розповів Ігнат.

Він поділився також, що часом брав на себе відповідальність за миттєве оприлюднення певної інформації, у випадках, коли чекати на погодження не було часу.

«Я, звичайно, працював у рамці, але часто виходив поза її межі, брав на себе відповідальність за миттєве оприлюднення певної інформації, бо інколи чекати на погодження не було часу. Коли йдуть обстріли балістикою — це питання кількох хвилин, і, розуміючи, наскільки підвищений градус суспільного інтересу, потрібно дуже оперативно реагувати. У таких випадках я спирався на власний досвід і довіру командування. Дуже важливо, щоб у вищого командира була пряма комунікація з керівником пресслужби та довіра до нього. У нас це було», — розповів комунікаційник.

Він додав також, що в цілому зобов’язаний погоджувати інформацію зі своїм безпосереднім керівництвом — командувачем ПС Миколою Олещуком, заступниками командувача, синхронізувати її з іншими органами військового управління — Генеральним штабом, Міністерством оборони, подеколи з вищими інстанціями, — щоб не було дискомунікації.

Виходячи зі свого досвіду, Ігнат розповів, що кількість запитів від закордонних журналістів на інтерв’ю та коментарі стала меншою після нападу ХАМАСу на Ізраїль у жовтні 2023 року. Зокрема, інтерес до України популярної серед переважно мусульманського населення Близького Сходу та Африки «Аль Джазіри» практично зник після початку конфлікту в Ізраїлі. «Принаймні вони фактично не звертаються з пропозицією ввімкнень», — сказав Ігнат.

Втім, загалом Повітряні сили щодня отримують чимало запитів від іноземних медіа. «Втім, реалізація усіх цих запитів малоймовірна, адже більшість колег хочуть познімати “Петріот”», — сказав ексречник.

Читайте також: 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
700
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду