Під обстріл біля Кремінної потрапили російські пропагандисти

Під обстріл біля Кремінної потрапили російські пропагандисти

10 Квітня 2024
2920
10 Квітня 2024
15:57

Під обстріл біля Кремінної потрапили російські пропагандисти

2920
Один з них дістав поранення в ногу, інший був контужений.
Під обстріл біля Кремінної потрапили російські пропагандисти
Під обстріл біля Кремінної потрапили російські пропагандисти

У луганській філії російської ВГТРК, яку окупанти створили на захопленій частині Луганської області, повідомили, що їхні пропагандисти потрапили під обстріл поблизу Кремінної. Про це з посиланням на телеграм-канал «Вести Луганск» повідомляє Інститут масової інформації.

«Оператор Денис Шум дістав поранення в ногу, його передали медикам. Кореспондент Артем Юндас отримав контузію», — ідеться в повідомленні телеграм-каналу й кількох російських пропагандистських ресурсів.

Вони пишуть, що удар був нібито зі ствольної артилерії: «По журналістах випустили три снаряди. Уламок від одного з них потрапив у ногу оператору». Після того, за інформацією росЗМІ, група вирушила до Луганська, де їм мають надати медичну допомогу.

В ІМІ звернули увагу на те, що, судячи з фото Артема Юндаса, оприлюдненого в телеграм-каналі пропагандистів, він носить бронежилет і шолом зеленого кольору. За словами директорки Інституту масової інформації Оксани Романюк, це неприпустимо для журналістів і прирівнює їх до комбатантів. Бронежилет медійника має бути синього кольору.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року декілька російських пропагандистів отримали поранення під час пожежі, що сталася на нафтобазі в Будьонівському районі тимчасово окупованого Донецька. А в листопаді 2023 року на окупованій території Запорізької області загинув російський пропагандист Борис Максудов.

Зазначимо, що російські ЗМІ щоразу представляють своїх «журналістів» як жертв обстрілів ЗСУ. При цьому не уточнюючи, що будь-які обстріли українські військові здійснюють для захисту своєї держави у війні, яку розв’язала РФ проти суверенної України. Так, у липні 2023 року рупори Кремля повідомили, що на тимчасово окупованій частині Запоріжжя загинув пропагандист російського видання «РИА Новости» Ростислав Журавльов. За словами росіян, Журавльова нібито вбив осколок касетного боєприпасу. Згодом ЮНЕСКО та Міжнародна федерація журналістів  назвали Журавльова 14-м журналістом, що загинув з початку війни в Україні», і закликали невідкладно розслідувати його загибель. Українські журналісти і медійні організації — учасники «Медіаруху» у відповідь  закликали міжнародні організації не плутати журналістів з пропагандистами — активними учасниками російської агресії проти України.

На фото — Артем Юндас і Денис Шум

Колаж: ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2920
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду