Повне зібрання творів загиблого воїна та письменника Олександра Меньшова — відтепер у бібліотеці Музею Майдану

Повне зібрання творів загиблого воїна та письменника Олександра Меньшова — відтепер у бібліотеці Музею Майдану

5 Квітня 2024
1527
5 Квітня 2024
23:39

Повне зібрання творів загиблого воїна та письменника Олександра Меньшова — відтепер у бібліотеці Музею Майдану

1527
До повномасштабного вторгнення Олександр Меньшов писав у жанрах детективу й альтернативної історії. Його остання книжка, “Я, Фокс та окупація” – щоденник, в якому автор описав життя Херсона та своєї родини під час окупації міста росіянами.
Повне зібрання творів загиблого воїна та письменника Олександра Меньшова — відтепер у бібліотеці Музею Майдану
Повне зібрання творів загиблого воїна та письменника Олександра Меньшова — відтепер у бібліотеці Музею Майдану

Повне зібрання книжок письменника та військового Олександра Меньшова, який віддав життя в боях за Україну – тепер у бібліотеці Музею Майдану. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Національного музею Революції гідності.

Олександр Меньшов – український письменник, активіст херсонського Євромайдану, волонтер і приятель Пласту. Після евакуації з тимчасово окупованого Херсона наприкінці серпня 2022 року він мобілізувався до лав ЗСУ.

17 листопада 2023 року Олександр Меньшов загинув у боях під Кліщіївкою на Донеччині.  

До повномасштабного вторгнення Меньшов писав у жанрах детективу й альтернативної історії. Його остання книжка, “Я, Фокс та окупація” – щоденник, в якому автор описав життя Херсона та своєї родини під час окупації міста росіянами.  

Тепер книгозбірня Музею Майдану отримала всі 5 книжок, які Олександр Меньшов устиг видати за життя:

  • “Третя терція” (2019) – детективна історія випускника історичного факультету Івана Качинського. Він разом зі старим слідчим Віктором Ястржембським розслідує смерть американського інженера Білла Пауелла, який брав участь у будівництві Дніпровської гідроелектростанції. 

  • “Репринти незакінчених чернеток” (2020) – за задумом автора, голова ОУН Євген Коновалець залишився живим після невдалого замаху з боку радянського союзу. Події відбуваються восени 1941 року в окупованому гітлерівськими військами Херсоні. У шпигунському детективі зображено уявне протистояння сил Головного управління імперської безпеки Третього рейху та підпільної мережі ОУН під час Другої світової війни.  

  • “Верифікація вічності” (2022) – події у книжці розвиваються в Україні, яка здобула незалежність після закінчення Другої світової війни. За сюжетом Радянський Союз відступив на північ та схід, а Німеччина здалася союзникам. Головний герой книжки є втіленням типового образу людини, яка живе “поза політикою” та не замислюється над тим, який шлях здолала країна, щоб досягти нинішніх висот.  
  • “Формікаріум” (2022) – книжка розповідає про експеримент, учасницею якого є дівчина Глорія. Шукаючи роботу, вона погоджується долучитися за велику винагороду. І хоч мета цього експерименту невідома, все це можна порівняти з формікаріумом – штучним мурашником, за допомогою якого люди вивчають унікальні угруповання мурах. Автор розмірковує над питаннями самовизначення кожної людини та громадянського устрою в людському суспільстві. 
  • “Я, Фокс та окупація” (2023) – щоденник херсонця Олександра Меньшова в час російської окупації Херсона. Разом із сім’єю автор шість місяців не залишав рідного міста. Він описував перебіг подій та нотував свої роздуми, на основі яких постав щоденник. Про вихід своєї нової книжки Олександр Меньшов так і не встиг дізнатися.

У листопаді 2023 року "Детектор медіа" повідомляв, що молодший сержант, письменник з Херсона та активіст Олександр Меньшов загинув у результаті мінометного обстрілу поблизу Кліщіївки на Донеччині. У нього залишились дружина та двоє неповнолітніх дітей.

У Національної скаутської організації «Пласт», до діяльності якої долучався Олександр Меньшов, так згадували про нього: «Хоча чоловік не є пластуном, він долучався до діяльності організації. Поки Херсон був окупований, Олександр таємно проводив сходини онлайн для гуртка доньки Поліни, розповідаючи про історію України»

 Фото: фейсбук-сторінка Музею Майдану

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1527
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду