У Києві попрощались із полеглим воїном та поетом Максимом Кривцовим (ФОТО)

У Києві попрощались із полеглим воїном та поетом Максимом Кривцовим (ФОТО)

11 Січня 2024
6073

У Києві попрощались із полеглим воїном та поетом Максимом Кривцовим (ФОТО)

6073
Поховають поета завтра в його рідному Рівному.
У Києві попрощались із полеглим воїном та поетом Максимом Кривцовим (ФОТО)
У Києві попрощались із полеглим воїном та поетом Максимом Кривцовим (ФОТО)

У четвер, 11 січня, у Києві попрощалися з полеглим на війні воїном та поетом Максимом Кривцовим. Про це повідомляють Суспільне, «УП.Життя» та «Еспресо».

У Михайлівському Золотоверхому соборі відбулася заупокійна панахида, на якій вшанували пам'ять загиблого.

Далі похоронна процесія вирушила на майдан Незалежності.

Як передає Суспільне, віддати шану полеглому воїнові прийшли близько тисячі людей: родичі, друзі, військовослужбовці й ті, хто не був особисто знайомий з Максимом Кривцовим.

Поховають Максима Кривцова у п'ятницю, 12 січня, у його рідному Рівному.

Поет, захисник України Максим Кривцов із позивним «Далі» загинув 7 січня 2024 року на війні.

Він є автором книги «Вірші з бійниці», визнаної однією з найкращих українських книжок 2023 року за версією Українського ПЕН. Його поезія звучала у межах проєкту радіо «Промінь» «День, якого не повинно бути».

Максим Кривцов пішов на війну добровольцем у 2014 році. Згодом працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС й у Veteran Hub. Після повномасштабного вторгнення росіян у 2022-му повернувся на фронт. Продовжував писати вірші та прозу. Мав незавершений роман.

Після загибелі поета українці розкупили весь наклад збірки «Вірші з бійниці». Видавництво «Наш формат» оголосило, що випустить її новий наклад. Кошти, виручені від продажу теперішнього та майбутніх накладів книжки, видавництво порівну перераховуватиме родині Максима Кривцова та громадській організації «Реформація» на просвітницькі книжкові проєкти для військових.  Видавництво додало, що всі витрати, пов’язані з друком і розповсюдженням видання, воно оплачуватиме власним коштом. Передзамовити новий наклад збірки «Вірші з бійниці» можна за цим посиланням

За словами виконавчої директорки «Нашого формату» Анастасії Нікітіної, наклад книжки становив 1500 примірників, її отримали з друку 22 грудня 2023 року. Близько 400 примірників видавництво відправило передзамовникам, а решту накладу читачі розкупили після новини про загибель Максима Кривцова. Другий наклад збірки очікують у середині лютого.

Фото: Суспільне, «УП.Життя» та «Еспресо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6073
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду