detector.media
Олена Ярема
«Детектор медіа»
05.04.2024 23:39
Повне зібрання творів загиблого воїна та письменника Олександра Меньшова — відтепер у бібліотеці Музею Майдану
Повне зібрання творів загиблого воїна та письменника Олександра Меньшова — відтепер у бібліотеці Музею Майдану
До повномасштабного вторгнення Олександр Меньшов писав у жанрах детективу й альтернативної історії. Його остання книжка, “Я, Фокс та окупація” – щоденник, в якому автор описав життя Херсона та своєї родини під час окупації міста росіянами.

Повне зібрання книжок письменника та військового Олександра Меньшова, який віддав життя в боях за Україну – тепер у бібліотеці Музею Майдану. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Національного музею Революції гідності.

Олександр Меньшов – український письменник, активіст херсонського Євромайдану, волонтер і приятель Пласту. Після евакуації з тимчасово окупованого Херсона наприкінці серпня 2022 року він мобілізувався до лав ЗСУ.

17 листопада 2023 року Олександр Меньшов загинув у боях під Кліщіївкою на Донеччині.  

До повномасштабного вторгнення Меньшов писав у жанрах детективу й альтернативної історії. Його остання книжка, “Я, Фокс та окупація” – щоденник, в якому автор описав життя Херсона та своєї родини під час окупації міста росіянами.  

Тепер книгозбірня Музею Майдану отримала всі 5 книжок, які Олександр Меньшов устиг видати за життя:

У листопаді 2023 року "Детектор медіа" повідомляв, що молодший сержант, письменник з Херсона та активіст Олександр Меньшов загинув у результаті мінометного обстрілу поблизу Кліщіївки на Донеччині. У нього залишились дружина та двоє неповнолітніх дітей.

У Національної скаутської організації «Пласт», до діяльності якої долучався Олександр Меньшов, так згадували про нього: «Хоча чоловік не є пластуном, він долучався до діяльності організації. Поки Херсон був окупований, Олександр таємно проводив сходини онлайн для гуртка доньки Поліни, розповідаючи про історію України»

 Фото: фейсбук-сторінка Музею Майдану

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY