Знімальна група ТСН потрапила під обстріли окупантів (ВІДЕО)

Знімальна група ТСН потрапила під обстріли окупантів (ВІДЕО)

16 Березня 2022
4189
16 Березня 2022
19:30

Знімальна група ТСН потрапила під обстріли окупантів (ВІДЕО)

4189
Журналісти розповіли, що допомогло їм врятувати своє життя.
Знімальна група ТСН потрапила під обстріли окупантів (ВІДЕО)
Знімальна група ТСН потрапила під обстріли окупантів (ВІДЕО)

Журналістка програми ТСН Юлія Кирієнко та оператор «1+1» Володимир Рибачок потрапили під обстріли російських силовиків. Про це повідомляє пресслужба телеканалу.

Щодо місця інциденту, як повідомляється, це сталося «на Київщині». Знімальна група прибула на позицію українських військових, аби ті розповіли, як там днями затримали російських солдатів.

«Телевізійники не встигли розпочати зйомку, як розпочалася артилерійська атака ворога з боку окупованого села, — зазначається у повідомленні пресслужби. — Обстріл знімальну групу зустрів у полі і сховатись було просто ніде. Єдиним укриттям для журналістів послужив рів попід дорогою».

Врятувати своє життя журналістам допомогли інструкції українських військових.

«Працювала ворожа артилерія калібру 152 міліметри. Один зі снарядів впав просто за 100 метрів від нас. Нам пощастило сховатись у рові попід дорогою, — каже Юлія Кирієнко. — Коли настали кілька хвилин затишшя, ми сіли в машину та почали рухатися в село. Снаряди перекривали дорогу, ми зупинилися, щоб сховатися між будинками. Лягли вздовж паркану біля бордюру. Уламок одного снаряду впав на сусідньому подвір'ї. І лише будинок та паркан врятували нас від уламків. Завдячуючи чітким інструкціям від наших військових та оперативності і професіоналізму нашого водія, ми залишились цілими».

Допомогли медійникам і сміливість та впенені дії водія знімальної групи ТСН Станіслава Керанчука. Саме він вивіз групу з облоги під час перезарядки.

За ці кілька хвилин було щонайменше 10 вибухів. Як дізналися згодом журналісти від військових, працював ворожий безпілотник, за допомогою якого окупанти корегували вогонь.

«"1+1" та ТСН засуджує напади Росії на журналістів та всі дії, що ставлять під загрозу безпеку працівників ЗМІ в Україні. "1+1" також звертається до міжнародних журналістських організацій із проханням посилити тиск на Росію та власні уряди з метрою закрити небо в Україні та припинити ретрансляцію російських телеканалів», — йдеться у повідомленні пресслужби.

Кореспондентка ТСН Юлія Кирієнко висвітлює події на передовій у гарячих точках на півночі Київщини та займається волонтерською діяльністю. Її чоловік нині у лавах ЗСУ. Саме він розбив голову колони ворожих танків, яка йшла на Бровари кілька днів тому. У цій колоні загинув російський полковник Захаров.

Нагадаємо, від куль окупантів продовжують гинути працівники медіа.

14 березня у Горенці було вбито П’єра Закшевського, фіксерку Олександру Кувшинову та поранено кореспондента Fox News Бенджаміна Холла. 

Закшевський був фотографом та оператором, робив матеріали для Fox News в Іраці, Афганістані та Сирії. 

13 березня в Ірпені російські окупанти розстріляли американського журналіста Брента Рено. Разом із колегою Рено знімав евакуацію мешканців Ірпеня. Після перетину блокпосту машину, в якій вони їхали, розстріляли росіяни. Брент Рено зазнав смертельного поранення, іншого пораненого журналіста врятували українські медики.

6 березня на Миколаївщині загинув воєнкор із Жовкви Львівської області Віктор Дудар. 

Фото надане пресслужбою «1+1»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4189
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду