«Детектор медіа» запустив канал у вотсапі

«Детектор медіа» запустив канал у вотсапі

1 Лютого 2024
1408
1 Лютого 2024
08:46

«Детектор медіа» запустив канал у вотсапі

1408
Основні цілі — залучення нової аудиторії, розширення інструментів взаємодії з нею та пошук альтернативи телеграму.
«Детектор медіа» запустив канал у вотсапі
«Детектор медіа» запустив канал у вотсапі

Онлайн-видання «Детектор медіа» запустило власний канал у вотсапі. Серед основних причин його створення — залучення нової аудиторії, розширення інструментів взаємодії з нею та пошук альтернативи телеграму. Про це говорить шефредактор каналів «ДМ» у телеграмі й вотсапі Андрій Богданович.

Від вотсапу, зауважує він, давно чекали кроку до конкуренції з телеграмом. Ще торік компанія анонсувала нововведення у вигляді каналів. З середини вересня 2023-го вони вже працюють. «Розвиток медіа завжди цікавий для “Детектора медіа”, тому ми ще минулого року запланували “піти” і в вотсап. Спробуємо розширити нашу аудиторію і дослідити її одночасно», — розповів Богданович.

Підштовхнула «ДМ» до співпраці з вотсапом, за його словами, також і репутація телеграму, який, будучи найзручнішим серед месенджерів, є водночас найтоксичнішим. «Та й завжди треба пам’ятати, що телеграм — російський ресурс, а Росії віри немає. Сказати, що ФСБ не контролює телеграм, ми не можемо», — говорить Андрій Богданович і висловлює сподівання, що вотсап із часом зможе конкурувати з телеграмом у технологічній площині. 

Як відомо, свої канали у вотсапі є вже у Володимира Зеленського, ГУР, Повітряних сил України, фактчекерів StopFake, ініціативи United 24, сервісу Netflix та інших. Однак «великого походу» українських медіа на цей майданчик поки ще не спостерігається. Які перспективи у вотспапу з цього погляду?

«А от тут все залежить від команди вотсапу, сподіваюсь, у них є амбіції “перебити” телеграм, — вважає Богданович. — Я говорю це не тому, що не люблю телеграм, а через те, що конкуренція завжди грає на руку споживачам. Якщо у вотсап-каналів не буде таких зашкварів, як у анонімних телеграм-ресурсів, і він зможе підрости технологічно, то перспективи великі»

Андрій Богданович

Матеріалу для наповнення вотсап-каналу в «Детектора медіа» має бути достатньо, впевнений Андрій Богданович: «Аналітика українського медіаконтенту, експертні думки, дослідження щодо російської дезінформації. У той же час розповіді про новини медіакомпаній, розвиток регіональних ЗМІ. Обсяг інформації великий: ми бачимо потребу у вивченні аудиторії і розширенні спілкування з нею. Особливо через Спільноту “Детектора медіа”, учасники якої можуть у будь-який час отримати фахову допомогу і пораду від експертів “ДМ”. Тож, з радістю чекаємо на нових учасників Спільноти».

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», низка українських державних та військових структур створили офіційні канали в месенджері «Вотсап». Окрім Повітряних сил ЗСУ це ДСНС, ГУР, українські ОВА, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП та інші.

У вотсапі діють офіційні канали президента Володимира Зеленського (на початок січня 2024 року — 66 тис. підписників), першої леді Олени Зеленської (23 тис. підписників), міністра цифрової трансформації Михайла Федорова (16 тис. підписників), очільника ГУР Кирила Буданова (1 тис. підписників).

Канали також розвивають фактчекери зі StopFake, фандрейзингова платформа United24, офіційна сторінка України Ukraine.ua та міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm

Більшість із цих каналів була створена восени 2023 року, однак наповнюватися контентом почала лише з грудня або в січні нинішнього року.

Нагадаємо, можливість створення каналів для потокового інформування спільноти читачів у вотсапі запустили у вересні 2023 року. Функцію реалізували для користувачів у 150 країнах, у тому числі й в Україні.

Фото: Vector

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1408
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду