detector.media
Олена Ярема
«Детектор медіа»
09.03.2024 19:14
Телеканал «Дім» 9 березня о 20:00 покаже церемонію вручення Шевченківської премії
Телеканал «Дім» 9 березня о 20:00 покаже церемонію вручення Шевченківської премії
Подивитись церемонію нагородження лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка 2024 можна в ефірі та на сайті каналу «Дім» 9 березня о 20:00, а також на ютуб-каналі «Дім».

9 березня о 20:00 телеканал «Дім» покаже телевізійну версію урочистої церемонії нагородження лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка 2024 року. Про це «Детектору медіа» повідомили у пресслужбі телеканалу.

Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України», частиною якого є телеканал «Дім», також провело телевізійну зйомку цьогорічної церемонії.

Нагадаємо, що Комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка на церемонії нагородження 9 березня назвав переможців 2024 року. Відповідний указ опубліковано на сайті Президента.  Лауреатами цьогорічної премії стали:

— у номінації «Публіцистика, журналістика» Євген Малолєтка, Мстислав Чернов, Василиса Степаненко за серію журналістських матеріалів про облогу Маріуполя, зокрема фільм «20 днів у Маріуполі»;

— у номінації «Театральне мистецтво» Іван Уривський, Тетяна Овсійчук, Сусанна Карпенко за виставу «Конотопська відьма»;

— у номінації «Література» Ярина Чорногуз за книгу поезій “[dasein: оборона присутності]” та Дмитро Лазуткін за книгу поезій «Закладка»;

— у номінації «Музичне мистецтво» Джамала за альбом «Qirim» та композиторка Кармелла Цепколенко за низку творів, зокрема кантати «Читаючи історію», «Звідки ти, чорна валко, пташина зграє?»;

— у номінації «Візуальні мистецтва» Андрій Єрмоленко за серію художніх робіт «Ukrainan resistance // Український опір».

Указом Президента України розмір Національної премії України імені Тараса Шевченка на 2024 рік  встановлено в 429 тисяч гривень кожна.

ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України»» стало партнером Шевченківської премії в організації телевізійної зйомки і трансляції урочистої церемонії.

Подивитись церемонію нагородження лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка 2024  можна в ефірі та на сайті каналу «Дім» 9 березня о 20:00, а також на ютуб-каналі «Дім».

Фото: пресслужба телеканалу «Дім»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY