У Росії заблокували сайт «Новой газеты»

У Росії заблокували сайт «Новой газеты»

17 Листопада 2022
897
17 Листопада 2022
13:31

У Росії заблокували сайт «Новой газеты»

897
Представники видання будуть оскаржувати блокування в суді.
У Росії заблокували сайт «Новой газеты»
У Росії заблокували сайт «Новой газеты»

Російський регулятор Роскомнагляд заблокував на території РФ сайт видання «Новая газета» та її проєкт «Свободное пространство». Також під обмеження потрапили два домени сахалінського порталу Sakh.com, повідомляє «Радіо Свобода».

Сайти novayagazeta.ru і novaya.media перестали відкриватися в Росії 16 листопада, хоча в реєстрі заблокованих ресурсів Роскомнагляду цих адрес напередодні ще не було, згідно з даними сервісу GlobalCheck.

Представники «Нової газети» заявили, що продовжують роботу і оскаржуватимуть блокування в суді. Sakh.com також повідомили, що працюють над відновленням доступу.

Нагадаємо, у 5 вересня Басманний суд Москви анулював ліцензію друкованій «Новой газете». А 15 вересня Верховний суд Росії відкликав ліцензію і сайту видання.

У березні видання отримало два попередження від Роскомнагляду за згадку у матеріалах «іноземних агентів» без відповідного маркування.

У липні та серпні видання штрафували за нібито поширення «фейків» про війну в Україні.

Колишні журналісти російської «Новой газеты» виїхали за кордон та запустили новий проєкт — «Новая газета. Европа». Головним редактором став Кирило Мартинов.

Фото: «Новая газета»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
897
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду