У Росії блокуватимуть сайти за «пропаганду ЛГБТ»

У Росії блокуватимуть сайти за «пропаганду ЛГБТ»

27 Грудня 2022
1142
27 Грудня 2022
11:30

У Росії блокуватимуть сайти за «пропаганду ЛГБТ»

1142
Російський уряд вніс «ЛГБТ-пропаганду» до реєстру забороненої в Росії інформації в інтернеті. Рішення про блокування прийматиме «Роскомнагляд».
У Росії блокуватимуть сайти за «пропаганду ЛГБТ»
У Росії блокуватимуть сайти за «пропаганду ЛГБТ»

Російський уряд вніс «ЛГБТ-пропаганду» до реєстру забороненої в Росії інформації в інтернеті. «Роскомнагляд» відтепер зможе без суду блокувати сайти,  якщо вирішить, що вони містять пропаганду так званих нетрадиційних сексуальних відносин, педофілії та зміни статі.

Про це свідчить розпорядження уряду РФ, опубліковане в понеділок на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Розпорядження пов’язане з нещодавно ухваленим законом про заборону так званої «пропаганди ЛГБТ» в інтернеті, ЗМІ, книгах, кіно та рекламі. Заборона поширюється на всі категорії населення, за порушення передбачені великі штрафи.

Правозахисні організації та представники ЛГБТ-спільноти називають закон дискримінаційним, зазначаючи, що «пропагандою ЛГБТ» влада може вважати фактично будь-яку інформацію про гомосексуальність і трансгендерність.

Реєстр забороненої інформації в інтернеті створили в Росії у 2012 році. Спочатку в нього включили такі підстави для блокування сайтів, як поширення дитячої порнографії, інформації про виготовлення наркотиків та способи самогубства. Згодом додалися й інші підстави, зокрема, поширення матеріалів, визнаних судом екстремістськими.

Як повідомляв «ДМ», у Росії хочуть заборонити «пропаганду» ЛГБТ та чайлдфрі у ЗМІ, відповідний законопроєкт зареєстровано в Держдумі 18 липня.

У жовтні Росія оштрафувала TikTok за «пропаганду ЛГБТ».

Фото: Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1142
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду