Швеція стала 32-м членом НАТО

Швеція стала 32-м членом НАТО

7 Березня 2024
800
7 Березня 2024
19:25

Швеція стала 32-м членом НАТО

800
Протокол про вступ країни до Альянсу 7 березня опублікував Державний департамент США.
Швеція стала 32-м членом НАТО
Швеція стала 32-м членом НАТО

У четвер, 7 березня, Швеція офіційно стала 32-м членом НАТО. Про це в соцмережі Х повідомив прем’єр-міністр країни Ульф Крістерссон. 

«Дякуємо всім союзникам за те, що ви прийняли нас як 32-го члена. Ми будемо прагнути до єдності, солідарності та розподілу тягаря і будемо повністю дотримуватися цінностей Вашингтонського договору: свободи, демократії, особистої свободи і верховенства права. Разом сильніші», — йдеться у повідомленні глави уряду Швеції.

Протокол про вступ Швеції до НАТО 7 березня опублікував Державний департамент США. 

Зазначимо, що Швеція подала заявку на членство в НАТО у 2022 році після вторгнення Росії в Україну. Тривалий час проти вступу Швеції до Альянсу виступали Туреччина та Угорщина.

25 січня цього року президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган таки затвердив закон про ратифікацію членства Швеції в НАТО. 5 березня протокол про вступ підписав і президент Угорщини Тамаш Шуйок.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
800
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду