Bihus.Info: Нардеп Столар за 2022 рік задекларував оренду квартири в Монако та пентхауса в Еміратах

Bihus.Info: Нардеп Столар за 2022 рік задекларував оренду квартири в Монако та пентхауса в Еміратах

5 Березня 2024
991
5 Березня 2024
13:38

Bihus.Info: Нардеп Столар за 2022 рік задекларував оренду квартири в Монако та пентхауса в Еміратах

991
Крім того, колишня дружина депутата в перший рік великої війни стала власницею шести компаній в ОАЕ, релокованих з України.
Bihus.Info: Нардеп Столар за 2022 рік задекларував оренду квартири в Монако та пентхауса в Еміратах
Bihus.Info: Нардеп Столар за 2022 рік задекларував оренду квартири в Монако та пентхауса в Еміратах

Журналісти проєкту Bihus.Info проаналізували декларацію народного депутата Вадима Столара від забороненої партії «Опозиційна платформа — За життя» за 2022 рік і виявили, що в перший рік повномасштабної війни нардеп-утікач орендував квартиру в Монако та пентхаус в Еміратах, а його колишня дружина стала власницею шести нових компаній в ОАЕ. Про це йдеться в матеріалі Bihus.Info.

За даними журналістів, Столар ще до повномасштабного вторгнення виїхав з України. Згодом журналіст «Української правди» Михайло Ткач заявив, що знайшов депутата на Лазуровому узбережжі Франції. Там Столар, як стверджували журналісти, орендував маєток. У декларації за 2022 рік цей маєток не згадується.

Проте в декларації є інформація про оренду квартири на майже 600 квадратних метрів у Монако. Як з’ясував Bihus.Info, апартаменти зі схожою площею коштують 130 тисяч євро на місяць.

Також у декларації вказано, що родина Столара орендувала пентхаус в Об’єднаних Арабських Еміратах. За даними Bihus.Info, схожі за площею апартаменти в Дубаї коштують від 800 тисяч до 1 млн доларів на рік, або 60–80 тисяч доларів на місяць. Орендували вони його в компанії подружжя колись популярних в Індії болівудських акторів Аніти та Раджана Сіппі.

Крім того, колишня дружина депутата Інна Майструк у 2022-му стала власницею шести нових компаній в ОАЕ. Дві з них мають назву, ідентичну до української будівельної компанії ENSO, про зв’язки якої зі Столаром раніше розповідав Bihus.Info.

Зі сайту і сторінок у LinkedIn обох дубайських ENSO випливає, що компанія релокувалася в Емірати з України у травні 2022 року. Компанії розміщуються у хмарочосі Boulevard plaza 2. Ціна за оренду невеликого офісу в цій будівлі стартує від 300 тисяч доларів на рік.

Нагадаємо, від початку повномасштабного російського вторгнення народний депутат Вадим Столар проживав на Лазуровому узбережжі у Франції. 12 січня 2023 року «Українська правда» з посиланням на джерела повідомила, що Столар повернувся в Україну

Вадима Столара обрали до Верховної Ради у 2019 році за списком «ОПЗЖ». У березні 2022 року Столар повідомив, що вийшов зі складу фракції «ОПЗЖ». У травні 2022-го він став членом нової депутатської групи «Відновлення України», де зібрались колишні члени «ОПЗЖ» та колишні «Слуги народу».

У 2021 році Офіс генпрокурора порушив три кримінальні справи проти нардепа через «фінансування тероризму, легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах».  

1 лютого 2023 року Служба безпеки України провела обшуки у Столара. Спецслужба розслідує участь підконтрольних йому будівельних компаній у легалізації коштів Віктора Медведчука та інших підсанкційних осіб. 

Як відомо, Вадим Столар також був власником медіахолдингу Live Network. У липні 2022 року співзасновниця креативних агентств We know how і Badoev ID Ганна Ковальова купила три канали медіахолдингу нардепа — «Типовий Київ», Odesa.live, Live. Вона сказала, що погодилася на всі умови колишнього власника щодо збереження команди.

Читайте також: 

Фото: пресслужба «ОПЗЖ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
991
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду