detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
05.03.2024 13:38
Bihus.Info: Нардеп Столар за 2022 рік задекларував оренду квартири в Монако та пентхауса в Еміратах
Bihus.Info: Нардеп Столар за 2022 рік задекларував оренду квартири в Монако та пентхауса в Еміратах
Крім того, колишня дружина депутата в перший рік великої війни стала власницею шести компаній в ОАЕ, релокованих з України.

Журналісти проєкту Bihus.Info проаналізували декларацію народного депутата Вадима Столара від забороненої партії «Опозиційна платформа — За життя» за 2022 рік і виявили, що в перший рік повномасштабної війни нардеп-утікач орендував квартиру в Монако та пентхаус в Еміратах, а його колишня дружина стала власницею шести нових компаній в ОАЕ. Про це йдеться в матеріалі Bihus.Info.

За даними журналістів, Столар ще до повномасштабного вторгнення виїхав з України. Згодом журналіст «Української правди» Михайло Ткач заявив, що знайшов депутата на Лазуровому узбережжі Франції. Там Столар, як стверджували журналісти, орендував маєток. У декларації за 2022 рік цей маєток не згадується.

Проте в декларації є інформація про оренду квартири на майже 600 квадратних метрів у Монако. Як з’ясував Bihus.Info, апартаменти зі схожою площею коштують 130 тисяч євро на місяць.

Також у декларації вказано, що родина Столара орендувала пентхаус в Об’єднаних Арабських Еміратах. За даними Bihus.Info, схожі за площею апартаменти в Дубаї коштують від 800 тисяч до 1 млн доларів на рік, або 60–80 тисяч доларів на місяць. Орендували вони його в компанії подружжя колись популярних в Індії болівудських акторів Аніти та Раджана Сіппі.

Крім того, колишня дружина депутата Інна Майструк у 2022-му стала власницею шести нових компаній в ОАЕ. Дві з них мають назву, ідентичну до української будівельної компанії ENSO, про зв’язки якої зі Столаром раніше розповідав Bihus.Info.

Зі сайту і сторінок у LinkedIn обох дубайських ENSO випливає, що компанія релокувалася в Емірати з України у травні 2022 року. Компанії розміщуються у хмарочосі Boulevard plaza 2. Ціна за оренду невеликого офісу в цій будівлі стартує від 300 тисяч доларів на рік.

Нагадаємо, від початку повномасштабного російського вторгнення народний депутат Вадим Столар проживав на Лазуровому узбережжі у Франції. 12 січня 2023 року «Українська правда» з посиланням на джерела повідомила, що Столар повернувся в Україну

Вадима Столара обрали до Верховної Ради у 2019 році за списком «ОПЗЖ». У березні 2022 року Столар повідомив, що вийшов зі складу фракції «ОПЗЖ». У травні 2022-го він став членом нової депутатської групи «Відновлення України», де зібрались колишні члени «ОПЗЖ» та колишні «Слуги народу».

У 2021 році Офіс генпрокурора порушив три кримінальні справи проти нардепа через «фінансування тероризму, легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах».  

1 лютого 2023 року Служба безпеки України провела обшуки у Столара. Спецслужба розслідує участь підконтрольних йому будівельних компаній у легалізації коштів Віктора Медведчука та інших підсанкційних осіб. 

Як відомо, Вадим Столар також був власником медіахолдингу Live Network. У липні 2022 року співзасновниця креативних агентств We know how і Badoev ID Ганна Ковальова купила три канали медіахолдингу нардепа — «Типовий Київ», Odesa.live, Live. Вона сказала, що погодилася на всі умови колишнього власника щодо збереження команди.

Читайте також: 

Фото: пресслужба «ОПЗЖ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY