detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
04.03.2024 17:40
Держкомтелерадіо розпочав прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка
Держкомтелерадіо розпочав прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка
Твори на конкурс приймають до 1 травня 2024-го.

Держкомтелерадіо до 1 травня прийматиме публіцистичні твори на здобуття премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності. Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства культури та інформаційної політики України.

Премію розподіляють у чотирьох категоріях: за найкращу публікацію у друкованих медіа, за найкращий твір у телевізійній сфері, за найкращий твір у радіомовній сфері та за найкращу наукову роботу в інформаційній сфері.

До конкурсу можна подати нові оригінальні публіцистичні твори, що «сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства»

Матеріали мають бути оприлюднені в завершеному вигляді впродовж останніх трьох років, але не пізніше, як за пів року до їх висунення. Кандидатура може висуватися на здобуття премії лише з одним твором.

Учасники мають подати:

Творчі роботи з позначкою «на здобуття премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності» потрібно надіслати за адресою: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2, Держкомтелерадіо України.  Клопотання про присудження премії з короткою характеристикою твору та його автора (у форматі word), а також електронну версію твору необхідно подати на електронну адресу iv@comin.gov.ua.

Детальніше з положенням про премію можна ознайомитись тут. 

Премію в галузі інформаційної діяльності присуджують 27 серпня до дня народження Івана Франка в розмірі десяти тисяч гривень кожна за рахунок коштів, передбачених на цю мету в державному бюджеті.

Нагадаємо, у 2023 році переможцями премії стали:

У 2021 році лауреатами премії Франка були працівники Суспільного, члени наглядової ради НСТУ та медіаюрист. Зокрема, в номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» лауреатами стали автори книги «Суспільне мовлення в Україні: історія створення та виклики» («Друкарня Віол», Київ, 2019) Світлана Остапа, Вадим Міський та Ігор Розкладай.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY