Кіберфахівці ГУР атакували сервери Міноборони Росії

Кіберфахівці ГУР атакували сервери Міноборони Росії

4 Березня 2024
845
4 Березня 2024
09:21

Кіберфахівці ГУР атакували сервери Міноборони Росії

845
У результаті успішної DDoS-атаки вдалось отримати доступ до наказів, звітів, розпоряджень та інших документів, які циркулювали між понад 2000 структурних одиниць силового відомства РФ.
Кіберфахівці ГУР атакували сервери Міноборони Росії
Кіберфахівці ГУР атакували сервери Міноборони Росії

ГУР Міністерства оборони України повідомило про те, що його кіберфахівці реалізували успішну спецоперацію проти держави-агресора: завдяки DDoS-атаці вдалось отримати доступ до серверів Міноборони РФ.

«Тепер українська спецслужба володіє програмним забезпеченням для захисту інформації та шифрування, яке використовувало мо рф, а також ― масивом секретної службової документації російського міністерства війни», ― йдеться на фейсбук-сторінці ГУР.

У розпорядженні українських розвідників опинилися накази, звіти, доповіді та інші документи, які циркулювали між більш як 2000 структурних одиниць МО РФ.

Як повідомили в ГУР, одержана інформація дає змогу встановити повну будову системи російського «міністерства нападу» та його ланок.

Аналіз отриманих даних допоміг ідентифікувати високих керівників структурних підрозділів МО РФ, їхніх заступників, помічників, спеціалістів ― усіх, хто використовував софт для електронного документообігу під назвою «Бюрократъ».

У воєнної розвідки України тепер є, зокрема, службова документація заступника міністра Шойгу — Тимура Іванова.

Як пообіцяли в ГУР, робота у кіберпросторі Росії, спрямована на перешкоджання й параліч діяльності силових органів та посадовців держави-агресора, триває, і «далі — буде».

Читайте також:

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
845
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду