detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
22.02.2024 16:42
Французький журнал L'Obs присвятив номер Україні та другій річниці вторгнення
Французький журнал L'Obs присвятив номер Україні та другій річниці вторгнення
Авторами цього номеру є виключно українці, на обкладинці зображена українська захисниця Ганна Васик.

Французький щотижневий журнал L'Obs присвятив свій номер Україні до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії. Про це «Суспільне Культура» повідомила пресслужба Українського інституту, за підтримки якого пройшов вечір презентації номеру.

За словами редакції, у свіжому номері автори й авторки розповідають про країну, яка перебуває у стані війни, але «де оптимізм перемагає фаталізм», оскільки більшість українців не бачить іншого виходу з цієї війни, окрім як повернення України до кордонів 1991 року.

«Їхні голоси мають бути почуті на нашому боці Європи. Українці захищають наше майбутнє. Тож не забуваймо про це», — йдеться в журналі.

Авторами цього номеру є виключно українці. Зокрема, випуск містить:

Примірник вийшов із двома обкладинками, на одній із них зображена українська захисниця Ганна Васик. Фото для обкладинки зробила Дар'я Свертілова.

«"Не забувайте нас!" Ці слова нагадували нам про нескінченну прірву, що існувала між нами, журналістами, які поверталися в мирну країну і переходили до іншої теми, і ними, нашими українськими співрозмовниками, для яких залишилася лише одна новина  війна», — пояснюють ідею створення номера журналістки L'Obs Доан Бюі та Селін Люссато.

Як повідомляв «ДМ», у лютому одна з найбільших газет Франції Libération другий рік поспіль підготувала спеціальний випуск, присвячений Україні.

На 20 сторінках випуску можна прочитати репортажі французьких журналістів із різних куточків України, зокрема Харківщини, Донеччини, півдня та заходу, про життя пересічних українців в умовах війни. Серед матеріалів також — портрет Володимира Зеленського через два роки повномасштабного вторгнення, розмова з фотографом Євгеном Малолєткою, а також стаття про те, як в українській армії спільно воюють члени родин, як-от брати, чоловік та дружина чи батько й син. 

Фото: Микола Колісник / Український інститут

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY