detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
21.02.2024 10:24
РосЗМІ: Z-блогер Андрій Морозов застрелився, не витримавши цькування «колег»
РосЗМІ: Z-блогер Андрій Морозов застрелився, не витримавши цькування «колег»
У передсмертному пості «Мурз» скаржився на жорстку критику з боку інших пропагандистів через його заяви про втрати російської армії під Авдіївкою.

Російський Z-блогер Андрій Морозов з позивним «Мурз» наклав на себе руки. Про це з посиланням на пропагандистські російські телеграм-канали повідомила «Медиазона», яка опублікувала передсмертну записку «воєнкора», розміщену в його каналі «Нам пишут из Янины».

За попередньою інформацією, Z-блогер застрелився. У своїй передсмертній записці він поскаржився на цькування з боку «політичних повій на чолі з Володимиром Соловйовим».

«Вороги мої не приходять битися зі мною в рукопашній сутичці, вони атакують мене чужими руками», — йдеться в дописі на телеграм-каналі «Нам пишут из Янины».

18 лютого Морозов опублікував пост, у якому повідомив, що низка підрозділів ЗС РФ у боях за Авдіївку «сточені під нуль». Втрати російської армії на цій ділянці за чотири місяці, зауважив він, перевищили ті, що Росія зазнала в афганській війні. 

«З жовтня від Невельського до Новоселівки 16 тисяч безповоротних втрат з нашого боку та близько 300 одиниць вибитої бронетехніки», — написав у своєму пості Z-воєнкор.

Публікація викликала бурхливу дискусію в Z-каналах. Блогера, зокрема, жорстко критикували пропагандисти Юлія Вітязєва та Армен Гаспарян в ефірі «Соловйов Live». 20 лютого Морозов видалив пост. У передсмертній записці він зазначив, що його змусили це зробити.

«Товаришу полковнику, за вашим наказом мене змусили видалити пост із мого телеграм-каналу “Нам пишут из Янины”. А вас змусило віддати цей наказ ваше командування, спираючись на стару добру армійську колективну відповідальність. Не видалить — не дамо постачання. Снарядів. Коптерів. Нових танків та БМП. А його, ваше командування, змусили це зробити політичні повії на чолі з Володимиром Соловйовим, які сц*ть самі приїхати та натиснути на курок. Що ж, я це зроблю сам. Сам розстріляю себе, якщо ніхто не наважиться взяти на себе цю дріб’язкову справу. А вам дадуть танки та коптери», — йдеться у повідомленні.

Вже після видалення посту, 20 лютого, у Кремлі відбулася зустріч Путіна та Шойгу, на якій обговорювали взяття Авдіївки. Міністр оборони РФ доповів про взяття міста «за мінімальних втрат».

Морозов — один із творців «Координаційного центру допомоги Новоросії» та колишній лідер націонал-сталіністської групи «Червоний бліцкриг», нагадує «Медиазона». У 2000-х він провів кілька провокаційних акцій — зокрема, закидав помідорами політика Іллю Яшина, публіцистку Юлію Латиніну та головного редактора «Московського комсомольця» Павла Гусєва.

У 2008 році Морозова засудили до трьох років колонії після обстрілу офісу «Єдиної Росії» на Кутузовському проспекті в Москві. З 2014-го до 2015 року, як повідомляв сам блогер, він брав участь у бойових діях на території України.

Читайте також: 

Фото: росЗМІ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY