Український фільм «Буча» показали у Вашингтоні

Український фільм «Буча» показали у Вашингтоні

31 Січня 2024
2074
31 Січня 2024
10:28

Український фільм «Буча» показали у Вашингтоні

2074
Покази стрічки у США є частиною проєкту #ArtAgainstPropaganda, який протистоїть російській пропаганді у всьому світі.
Український фільм «Буча» показали у Вашингтоні
Український фільм «Буча» показали у Вашингтоні

В Українському домі у Вашингтоні відбувся показ художнього фільму «Буча», на якому були присутні режисер стрічки Станіслав Тіонов та продюсер і сценарист Олександр Щур. Про це повідомила посолка України в США Оксана Маркарова.

Як писав «Детектор медіа», художню драму «Буча» знімали на основі реальних подій, що відбулися в містах Буча, Ворзель та Гостомель під час російської окупації Київщини в лютому–березні 2022 року. У ній ідеться про те, як громадянин Казахстану Костянтин Гудаускас, який отримав притулок в Україні та мешкав у Бучі, рятував людей, вивозячи їх з окупованих територій.

Покази фільму в США є частиною проєкту #ArtAgainstPropaganda, який протистоїть російській пропаганді у всьому світі.

Посолка України в США Оксана Маркарова (у центрі), режисер фільму «Буча» Станіслав Тіонов (ліворуч), продюсер і сценарист стрічки Олександр Щур (праворуч)

Демонстрація «Бучі» стала першим кіновечором в Українському домі цьогоріч. Оксана Маркарова висловила вдячність Українському конгресовому комітету Америки, його лідерам Андрію Футею та Михайлу Савківу за співорганізацію показу.

Головні ролі у фільмі «Буча» зіграли польський актор Цезарій Лукашевич та український актор В’ячеслав Довженко. Над виробництвом стрічки працювали 80 фахівців та понад 120 акторів, серед яких Никон Федотов, Олександр Печериця, Сергій Стрельников, Анастасія Нестеренко, Артемій Єгоров, Сергій Смеян, Володимир Захаренков та інші, а також 700 акторів масових сцен.

Команді допомагали Міністерство оборони України, Генеральний штаб ЗСУ, ГУР МО України, Державна прикордонна служба України, Національна поліція України, Київська міська рада, Київська обласна військова адміністрація та українська кіностудія Film.UA Group.

Під час роботи над сценарієм консультації надавав лікар-психіатр і клінічний психолог Олексій Кругляченко.

Робочі матеріали стрічки були представлені та отримали підтримку на European Film Market Берлінського міжнародного кінофестивалю, кінофестивалі La Biennale di Venezia та Toronto International Film Festival. 

Артоглядачка, журналістка «Детектора медіа» Лєна Чиченіна відреагувала на появу тизеру «Бучі» критикою на адресу команди фільму.

Українська кіноакадемія виступила із заявою через заплановані зйомки фільму «Буча», закликавши до широкої дискусії щодо його доцільності. Творці майбутнього фільму раніше працювали над створенням комедійних стрічок, зокрема для студії «Квартал 95».

Продюсер і сценарист картини Олександр Щур в інтерв’ю «Детектору медіа» розповів, чому взявся за роботу над фільмом і чому важливо демонструвати стрічки про війну в Україні в усьому світі.

Фото: пресслужба стрічки «Буча», фейсбук Оксани Маркарової

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2074
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду