detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
21.02.2024 08:59
Пресслужба артилерійської бригади зняла фільм про Бахмут
Пресслужба артилерійської бригади зняла фільм про Бахмут
Це вже третя документальна стрічка, яку пресслужба 26-ї артилерійської бригади ім. генерала-хорунжого Романа Дашкевича створила за час широкомасштабного вторгнення.

Пресслужба 26-ї артилерійської бригади ім. генерала-хорунжого Романа Дашкевича зняла документальний фільм «Бахмут. 26 артилерійська бригада». Про це повідомляється на сторінці військового підрозділу у фейсбуку.  

Анонсували фільм ще на початку лютого, але дата виходу вже була визначена. Її презентували до десятої річниці російсько-української війни, а також напередодні річниці одного з найжахливіших днів в історії сучасної Європи — повномасштабного вторгнення російських військ на територію України. 

Стрічка складається з двох частин. Перша називається «Капеланське служіння» і розповідає про капеланів та їхню місію у воєнному Бахмуті. Напередодні різдвяних свят 2022 року вони допомагали цивільному населенню, яке залишилося в місті. Опікувалися тими ділянками, куди вже не могли потрапити волонтери. У самому місті тоді залишалося близько 6 тисяч мирних жителів, 200 із яких — діти. Також капелани підтримували розвідників 26-ї бригади.

Друга частина фільму — «Артилерійська розвідка» — присвячена роботі спостережного пункту розвідки бригади, який виявляв ворожі цілі та коригував вогонь. Розвідники розповідають про специфіку своєї роботи в той час та діляться враженнями. Один з найважчих періодів, кажуть вони, був тоді, коли відбувалися авіаційні та артилерійські обстріли одночасно. Тоді доводилося думати не тільки про побратимів, але й надавати медичну допомогу цивільному населенню.

Як розповів керівник пресслужби 26-ї артилерійської бригади ім. генерала-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков, це вже 18-й документальний фільм, який медійний підрозділ бригади зняв, починаючи з 2018 року, і третій — з початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну.

Як повідомляв «Детектор медіа», українська стрічка «20 днів у Маріуполі» отримала премію Британської академії кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA) в категорії «Найкращий документальний фільм».

Фото: кадр з фільму «Бахмут. 26 артилерійська бригада»


 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY