Глави МЗС Веймарського трикутника обговорили боротьбу з російською дезінформацією

Глави МЗС Веймарського трикутника обговорили боротьбу з російською дезінформацією

12 Лютого 2024
632
12 Лютого 2024
22:52

Глави МЗС Веймарського трикутника обговорили боротьбу з російською дезінформацією

632
Міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок повідомила про ліквідацію в Німеччині величезної проросійської дезінформаційної мережі та заявила про розвиток співпраці для боротьби з російською пропагандою. Учасники зустрічі також обговорили протидію втручанню Кремля у вибори в країнах ЄС.
Глави МЗС Веймарського трикутника обговорили боротьбу з російською дезінформацією
Глави МЗС Веймарського трикутника обговорили боротьбу з російською дезінформацією

Міністри закордонних справ країн Веймарського трикутника провели спільне засідання в замку Ла Сель-Сен-Клу поблизу Парижа, повідомляє «Укрінформ». 

«Українці вже два роки мужньо чинять опір російському терору. Ми будемо залишатися з ними доти, доки український народ потребуватиме нас», — заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок на спільній пресконференції. 

Вона повідомила про ліквідацію в Німеччині величезної проросійської дезінформаційної мережі та заявила про розвиток співпраці для боротьби з російською пропагандою. «Аналітичні служби в наших країнах вже працюють разом, і це те, що ми хочемо розвивати, тому що ми не дозволимо, щоб довіра людей до наших демократій свідомо і систематично підривалася зовнішніми силами», — наголосила Бербок. 

Очільник французької дипломатії Стефан Сежурне заявив, що Європа не дасть Росії вкрасти вільні голоси 400 мільйонів виборців, які голосуватимуть цього літа. 

«Сьогодні разом з моїми німецькими та польськими колегами ми запускаємо механізм попередження у Веймарському форматі, систему реагування для публічного засудження іноземного втручання, яке є неприйнятним, і ми мобілізуємо всі важелі, щоб виявити його, кваліфікувати, засудити і зробити загальновідомим», — наголосив він. 

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський підкреслив, що російський диктатор, який напав на Європу на сході, «спробує силою змінити кордони Європи і брехнею та демагогією спочатку перемогти Україну, а потім розколоти Атлантичний пакт». 

«Ми повинні виконати наші зобов'язання перед Україною, а також повинні повністю імплементувати санкції, які ми самі наклали на Росію, та протистояти російській дезінформаційній кампанії та кібератакам. Ми повинні посилити нашу пильність і співпрацю, щоб не допустити процвітання такого типу методів», — заявив Сікорський. 

На його думку, Веймарський трикутник є корисним інструментом для збереження єдності Європи та гарантії демократії.

Як повідомляв «Детектор медіа», депутати Європарламенту на пленарному засіданні 8 лютого ухвалили резолюцію «Рашагейт: звинувачення Росії у втручанні в демократичні процеси в Європейському Союзі». У Європарламенті вважають, що напередодні виборів 2024 року в Європі варто очікувати посилення втручання та маніпулювання інформацією з боку Росії. Зокрема, у документі згадують надання Росією наративів ультраправим політичним партіям і діячам у Німеччині та Франції з метою підриву суспільної підтримки України, а також у Словаччині. 

12 лютого французький орган протидії іноземному впливу Viginum заявив про викриття спецоперації Росії під назвою «Portal Kombat», у межах якої мережа російських вебсайтів поширювала на Заході кремлівську пропаганду про війну в Україні.

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
632
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду