80% українців вірять у перемогу у війні, — опитування

80% українців вірять у перемогу у війні, — опитування

12 Лютого 2024
1997
12 Лютого 2024
17:31

80% українців вірять у перемогу у війні, — опитування

1997
Про це свідчать соціологічні дослідження, оприлюднені напередодні Мюнхенської конференції з безпеки. Тим часом у громадській думці мешканців країн «Великої сімки» загроза з боку Росії втратила першість, поступившись міграції, зміні клімату та ісламському тероризму.
80% українців вірять у перемогу у війні, — опитування
80% українців вірять у перемогу у війні, — опитування

Як свідчать результати опитування, представлені в доповіді Мюнхенської  конференції з безпеки, для 92% українців прийнятними умовами для припинення вогню є лише повне виведення військ Росії з усіх територій України, включаючи Крим. Лише 14% погодилися б на повернення стану до 24 лютого 2022 року.

Результати опитування Munich Security Index було оприлюднено напередодні Мюнхенської конференції з безпеки, що розпочнеться 16 лютого, передають «Європейська правда» та «Укрінформ».

Згідно з результатами опитування, 80% українців вірять, що Україна переможе у війні.

Приєднатися до ЄС і НАТО бажають 84% і 79% українців, відповідно. Респонденти сподіваються, що цього вдасться досягти протягом п’яти років. Три чверті не проти тимчасового погіршення стандарту життя задля швидкого вступу до ЄС.

Інший блок опитувань стосувався громадської думки у країнах «Великої сімки». Як свідчать результати дослідження, наприкінці 2022 року Росію сприймали як найвищий ризик респонденти у п’яти країнах G7, тепер — лише у Великій Британії та Японії. Для мешканців Німеччини стурбованість російською загрозою нині на 7-му місці, для мешканців Франції — на 6-му, Італії — на 12-му. 

Загалом у 2022 році респонденти в країнах G7 сприймали російську загрозу як найбільшу проблему, а наприкінці 2023 року вона опинилась на 4-му місці. 

Натомість помітно зросла стурбованість щодо можливої масової міграції внаслідок збройних конфліктів, змін клімату, а також щодо радикального ісламістського тероризму, особливо в Європі та Північній Америці. Так, серед мешканців Німеччини і Франції побоювання щодо міграції і тероризму тепер на першому місці, в Італії вони наступні у списку після «кліматичних» загроз. 

Серед країн G7 також помітно зросло занепокоєння щодо загрози з боку Ірану.  

У США найбільшою загрозою вбачають кібератаки, потім — політичну поляризацію у суспільстві, на третьому місці — загрозу з Китаю. 

Опитування провели наприкінці жовтня — на початку листопада у 12 країнах G7 та БРІКС, за винятком Росії, із залученням авторитетних соціологічних компаній. Репрезентативні вибірки по 1000 осіб, можлива похибка становить 3,1 відсотка. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1997
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду