Окупанти відкрили в захопленому Мелітополі пропагандистський музей «Росія — моя історія»

Окупанти відкрили в захопленому Мелітополі пропагандистський музей «Росія — моя історія»

24 Вересня 2023
820
24 Вересня 2023
12:56

Окупанти відкрили в захопленому Мелітополі пропагандистський музей «Росія — моя історія»

820
На відкриття «музею» прибув заступник голови адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко.
Окупанти відкрили в захопленому Мелітополі пропагандистський музей «Росія — моя історія»
Окупанти відкрили в захопленому Мелітополі пропагандистський музей «Росія — моя історія»

23 вересня в окупованому Росією українському місті Мелітополь росіяни та їхні поплічники відкрили пропагандистський музейний комплекс «Росія — моя історія». Про це повідомило видання «Сирена».

На церемонію відкриття музею прибув заступник голови адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко. Він нагадав, що нещодавно російський диктатор Володимир Путін затвердив масштабну програму розвитку захоплених територій України, сума якої обчислюється трильйонами рублів, оскільки «відродження і рух вперед є ключовим завданням».

На відео від «РИА Новости» чути слова диктора на одній із експозиції: «Жителі Стародавньої Русі від Києва до Новгорода не могли подумати, що хтось із них є росіянином, хтось українцем, а хтось — білорусом. Усі вони були русичами. Один народ, одна країна, одна віра, одна мова».

Призначений російською владою «глава» окупованої частини Запорізької області Євген Балицький написав у своєму телеграм-каналі, що в майбутньому парків «Росія — моя історія» буде більше і що вони покликані «згадувати нашу історію, яку намагалися забрати».

Парк у Мелітополі став першим на окупованій території України. У березні 2023 року було анонсовано будівництво парку в Севастополі. Асоціацію парків очолює митрополит Тихон Шевкунов, якого називають «духовником Путіна».

Як писав «Детектор медіа», оскільки місцеве населення тимчасово окупованих територій не підтримує загарбників, ворог намагається посилити свій інформаційний вплив. За даними Центру національного спротиву, окупаційна адміністрація ТОТ Запоріжжя збільшує фінансування пропагандистських «ЗМІ», а також будує так звані музеї «Россия — моя история», які ворог використовує для поширення російських псевдоісторичних наративів.

Раніше також повідомлялося, що окупанти доставили на територію Запоріжжя, яку тимчасово тримають під своїм контролем, партію пропагандистської літератури. Більшість книг — так зване «історичне» направлення щодо культивування війни в російському суспільстві. Зокрема, виправдовування вторгнення РФ та окупації окремих територій України.  

У липні російські загарбники запустили на тимчасово окупованих територіях Запорізької області нове медіа під назвою «Запорізьке агентство новин».

Того ж місяця мер Мелітополя Іван Федоров повідомив, що на ТОТ Запорізької області приїхали гауляйтери з Криму та Краснодарського краю, щоби налагодити роботу пропагандистського телеканалу «ЗаТВ». 

У квітні окупанти відкрили в тимчасово захопленому Мелітополі представництво Спілки журналістів РФ.

На фото — заступник керівника адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко на відкритті пропагандистського мультимедійного комплексу в Мелітополі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
820
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду