detector.media
Олена Ярема
«Детектор медіа»
28.01.2024 20:42
У Мелітополі росіяни нагородили місцевих «діячів культури», які співпрацюють з окупантами
У Мелітополі росіяни нагородили місцевих «діячів культури», які співпрацюють з окупантами
Такими заходами окупанти проявляють особливу увагу до всього, що насаджує «русскую культуру» - від перейменування топонімів на російський манер до репертуару вистав та пісень локальних ансамблів і колективів. Крім того, культурних колаборантів таким чином мобілізують агітувати за Путіна в кампанії до президентських виборів, які мають відбутися у березні цього року.

У  Мелітополі, який росіяни оголосили центром тимчасово окупованих територій Запорізької області, окупанти провели черговий захід відзначення найбільш старанних колаборантів, повідомляє Центр національного спротиву.

Зазначається, що без жодної прив’язки до будь-яких дат було проведено нагородження  працівників сектору «культури» — співробітників музеїв, клубів, бібліотек та артистів творчих колективів. Повідомляється, що нагородження пройшло досить скромно: «діячам культури» окупанти вручили поліетиленовий пакетик сувенірів та грамоти в рамочці. 

«Такий вияв уваги до даної сфери не випадковий. Росіяни проявляють особливу увагу до всього, що насаджує “русскую культуру” — починаючи від перейменування топонімів на російський манер, аж до репертуару вистав та пісень локальних ансамблів і колективів. А ще дану категорію мобілізують таким чином агітувати за правлячу партію та кремлівського диктатора, який готується до чергового фарсу під назвою “вибори президента рф”», — акцентують у ЦНС.

У Центрі також повідомили, що оскільки окупанти висвітлюють такі заходи в медіа, то низку колаборантів вдається ідентифікувати, і після деокупації цих територій їх буде притягнуто до відповідальності перед законом України.

«Росіяни залишили таких горе-активістів при відступі з Харківщини та Херсонщини, уже чимало з них відбувають покарання в пенітенціарних закладах. На даний час завдяки небайдужим громадянам відповідні органи збирають доказову базу та формують справу на кожного зрадника, який вирішив працювати на ворога за нікчемні продуктові пакети та значки», — наголошують у Центрі національного спротиву.  

Там також нагадали, що повідомити про колаборантів та їхню діяльність на користь ворога  можна у Спротив.Бот.

Раніше ми повідомляли, що росіяни в тимчасово окупованому Мелітополі змінюють етнічний склад населення. До повномасштабного вторгнення в Мелітополі проживало 150 тисяч людей. За два роки окупації близько 90 тисяч виїхали до інших населених пунктів України та за кордон. Нині в місті залишилося 60 тисяч корінних мешканців, проте приблизно стільки ж приїхало з РФ.

Нагадаємо також, що у вересні 2023 року очільниці окупаційного «міносвіти» в Мелітополі СБУ оголосила підозру. Перед цим колаборантка отримала орден від Путіна за «успіхи» в русифікації українських шкіл у тимчасово окупованій частині Запорізької області. 

Фото: колаж Центру національного спротиву

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY