«Схеми» встановили імена членів екіпажу Іл-76. Загибель трьох із них підтвердили їхні дружини та родичі

«Схеми» встановили імена членів екіпажу Іл-76. Загибель трьох із них підтвердили їхні дружини та родичі

24 Січня 2024
5434
24 Січня 2024
22:47

«Схеми» встановили імена членів екіпажу Іл-76. Загибель трьох із них підтвердили їхні дружини та родичі

5434
Під фото в соцмережі ще одного члена екіпажу літака Іл-76, що впав у Бєлгородській області, з’явились коментарі, в яких висловлюють співчуття з приводу його загибелі.
«Схеми» встановили імена членів екіпажу Іл-76. Загибель трьох із них підтвердили їхні дружини та родичі
«Схеми» встановили імена членів екіпажу Іл-76. Загибель трьох із них підтвердили їхні дружини та родичі

Журналісти проєкту розслідувань  «Схеми»  («Радіо Свобода») встановили прізвища членів екіпажу російського літака Іл-76,  який зазнав катастрофи вранці 24 січня в Бєлгородській області Росії.

«Схеми» повідомили, що вони отримали список екіпажу в складі шести осіб, які мали супроводжувати цей політ, і верифікували їхні посади та належність до військової авіації.

Зазначається, що родичі підтвердили загибель трьох членів екіпажу:  36-річного командира літака Станіслава Беззубкіна, штурмана Олексія Високіна і 38-річного бортінженера Андрія Пілуєва.

Загибель командира  Беззубкіна підтвердила його дружина Маріка, яка сказала, що про це їй повідомили в міністерстві оборони РФ. Вона розповіла, що востаннє спілкувалася з чоловіком близько 7:30 ранку (за російським часом. — Ред.) — у цей час він, за її словами, мав вилітати з Москви.

Дружина бортінженера Пілуєва зазначила, що знає про його загибель, але офіційної детальної інформації їй ще не надали.

Згідно з даними з відкритих джерел Пілуєв був нагороджений медаллю «За повернення Криму» та за участь у бойових діях у Сирії.

Загибель штурмана Високіна підтвердила його двоюрідна сестра. За її словами, їй про це стало відомо від його батьків.

Під фото в соцмережі ще одного члена екіпажу Іл-76, бортового радиста Ігоря Саблінського, з’явилися коментарі, в яких висловлюють співчуття з приводу його загибелі.

Згідно з витоками з російських баз даних, місцем служби п’ятьох членів екіпажу вказаний 117-й військово-транспортний авіаційний полк. Таку ж інформацію публікувало Головне управління розвідки Міноборони України в березні 2022 року, вказавши Беззубкіна, Високіна, Пілуєва, Житєньова та Саблінського у списку військовослужбовців 117-го окремого транспортного авіаційного полку, «які доставляють зброю та боєприпаси для вбивства мирних громадян України».

117-й полк — військова частина №45097, що розміщується в Оренбурзькій області. Згідно з відкритими даними, цей полк займається обслуговуванням військово-транспортних засобів, що перевозять спеціальні вантажі для матеріального забезпечення армії РФ. Літаки цього полку базуються на аеродромі в Оренбурзі.

Нагадаємо, 24 січня в Бєлгородській області Росії впав військово-транспортний літак Іл-76. Міністерство оборони РФ заявило, що на борту нібито було 65 українських військовополонених, яких везли на обмін.

На офіційній фейсбук-сторінці Генштабу ЗСУ о 16:26 24 січня з’явилося повідомлення, в якому йшлося про російські військово-транспортні літаки, але не було сказано про збиття одного з них.

Міністерство оборони України, ГУР, а також радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк пообіцяли з’ясувати обставини падіння літака та надати інформацію пізніше

Головне управління розвідки МОУ заявило, що запланований на 24 січня обмін військовополоненими не відбувся. Україна зі свого боку виконала всі домовленості, тоді як Росія не повідомила українській стороні про кількість транспортних засобів, маршрути й форми доставки полонених, як неодноразово робилось у минулому.

У ГУР припускають, що це може свідчити про навмисні дії Росії для створення загрози життю та безпеці полонених, дестабілізації ситуації в Україні та послаблення міжнародної підтримки нашої держави. 

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими закликав ЗМІ та громадян утриматися від поширення неперевіреної інформації до оприлюднення офіційних заяв.

Фото: члени екіпажу Іл-76, загибель яких підтвердили їхні близькі / «Схеми»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5434
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду