Помер співак Віталій Білоножко

Помер співак Віталій Білоножко

9 Січня 2024
1856

Помер співак Віталій Білоножко

1856
Йому було 70 років. Про причини смерті не повідомляється.
Помер співак Віталій Білоножко
Помер співак Віталій Білоножко

У віці 70 років помер співак Віталій Білоножко. Про це повідомила влада Буринської громади Сумської області, звідки родом артист.

Віталій Білоножко народився 11 червня 1953 року в селі Слобода Буринського району на Сумщині.

Закінчив Сумське музичне училище та Київську консерваторію. Після здобуття освіти працював солістом Київського театру естради на Подолі, а згодом — солістом Держтелерадіо України.

Артист виступав дуетом з дружиною Світланою Білоножко, з якою разом заснував періодичний Міжнародний фестиваль родинної творчості «Мелодія двох сердець». Викладав на кафедрі естрадного співу Київського національного університету культури і мистецтв.

У грудні 1995 року Віталію Білоножку надали звання народного артиста України. Він є лауреатом багатьох всеукраїнських та міжнародних пісенних фестивалів і конкурсів, багаторазовим дипломантом музичної премії «Шлягер року».

Артиста також нагородили Міжнародним орденом Миколая Чудотворця (1998) та «Президентською Нікою» (1997). Білоножко є кавалером орденів Ярослава Мудрого V ступеня (2003), «За заслуги» III ступеня (2008), «За заслуги» II ступеня (2013).

На парламентських виборах 2019 року Віталій Білоножко був безпартійним кандидатом у народні депутати від партії «Сила і честь», №22 у списку.

Фото: Віталій Білоножко та його дружина / з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1856
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду