detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
09.01.2024 14:10
Помер співак Віталій Білоножко
Помер співак Віталій Білоножко
Йому було 70 років. Про причини смерті не повідомляється.

У віці 70 років помер співак Віталій Білоножко. Про це повідомила влада Буринської громади Сумської області, звідки родом артист.

Віталій Білоножко народився 11 червня 1953 року в селі Слобода Буринського району на Сумщині.

Закінчив Сумське музичне училище та Київську консерваторію. Після здобуття освіти працював солістом Київського театру естради на Подолі, а згодом — солістом Держтелерадіо України.

Артист виступав дуетом з дружиною Світланою Білоножко, з якою разом заснував періодичний Міжнародний фестиваль родинної творчості «Мелодія двох сердець». Викладав на кафедрі естрадного співу Київського національного університету культури і мистецтв.

У грудні 1995 року Віталію Білоножку надали звання народного артиста України. Він є лауреатом багатьох всеукраїнських та міжнародних пісенних фестивалів і конкурсів, багаторазовим дипломантом музичної премії «Шлягер року».

Артиста також нагородили Міжнародним орденом Миколая Чудотворця (1998) та «Президентською Нікою» (1997). Білоножко є кавалером орденів Ярослава Мудрого V ступеня (2003), «За заслуги» III ступеня (2008), «За заслуги» II ступеня (2013).

На парламентських виборах 2019 року Віталій Білоножко був безпартійним кандидатом у народні депутати від партії «Сила і честь», №22 у списку.

Фото: Віталій Білоножко та його дружина / з відкритих джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY