Помер український художник Ігор Янович

Помер український художник Ігор Янович

29 Грудня 2023
1348

Помер український художник Ігор Янович

1348
Класик українського сучасного мистецтва, Ігор Янович працював з різними стилями, зокрема з монументалізмом, абстракціонізмом та нефігуративізмом.
Помер український художник Ігор Янович
Помер український художник Ігор Янович

У віці 79 років помер львівський художник Ігор Янович. Про це 28 грудня повідомили на сторінці артцентру Ya Gallery Lviv.

«Величезна втрата для нас, для всього українського та світового мистецтва. Класик українського сучасного мистецтва, він належав до неоавангардистів та представників абстрактного мистецтва. Виставки Яновича відбувалися не тільки в Україні, а також в музеях та галереях за кордоном: Польща, Німеччина, Литва, Греція та інші країни. На багато поколінь художників його мистецтво мало сильний вплив», — написала команда закладу.

«Ігор Янович був особливим художником і глибокою, чуйною людиною. У мене відчуття того, що втратив частину себе, частину мистецтва. Його майстерня була місцем сили. Кожна зустріч — це неймовірне спілкування і обовʼязково щось нове з його мистецтва. Багато людей були наповнені і натхненні тобою. Будемо вчитись жити з твоїм мистецтвом без тебе», — написав артменеджер і засновник «Я Галерея» Павло Гудімов.

Ігор Янович працював з різними стилями, зокрема з монументалізмом, абстракціонізмом та нефігуративізмом. Він народився 1944 року в Києві, проте більшість життя провів у Львові. Навчався на катедрі художньої кераміки Львівського інституту прикладного та декоративного мистецтва. 

У 1986 році став членом Спілки художників СРСР, був учасником понад 70 виставкових проєктів в Україні та за кордоном, організував 25 персональних експозицій. 

Останні двадцять років Ігор Янович працював, створюючи власні проєкти та співпрацюючи із львівською «Я Галерея».

Фото: Ігор Янович / Ya Gallery Lviv

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1348
Читайте також
09.01.2024 14:10
Роман Мельник
«Детектор медіа»
1 858
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду