Штаб: Росія готує хвилю ІПСО проти української влади у питанні обміну полоненими

Штаб: Росія готує хвилю ІПСО проти української влади у питанні обміну полоненими

5 Грудня 2023
1896
5 Грудня 2023
12:17

Штаб: Росія готує хвилю ІПСО проти української влади у питанні обміну полоненими

1896
Росія готується звинуватити український Координаційний штаб у завищенні вимог щодо обміну з Росією та намірі повернути військовослужбовців усіх без винятку підрозділів. Дезінформація ширитиметься пропагандистськими каналами.
Штаб: Росія готує хвилю ІПСО проти української влади у питанні обміну полоненими
Штаб: Росія готує хвилю ІПСО проти української влади у питанні обміну полоненими

Росія готує хвилю дезінформації проти державних органів України, які працюють над процесами обміну полоненими, щодо причин призупинення обмінів військовополоненими. Дестабілізаційна інформація ширитиметься пропагандистськими каналами. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, посилаючись на інформацію Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

За наявними даними, Росія готується звинуватити Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у завищенні вимог щодо формули обміну з Росією та намірі повернути військовослужбовців усіх без винятку підрозділів, зокрема «тих, до яких російська влада плекає особливу пропагандистську лють». 

Як пише штаб, метою російських спецслужб є дестабілізувати ситуацію всередині українського суспільства та посіяти недовіру до державних органів, які організовують обміни полоненими. А також — виправдати власну бездіяльність. Адже з літа цього року, попри всі зусилля України з повернення військовополонених, саме російські уповноважені представники систематично ускладнюють обмінний процес.

Лубінець пише, що Росія цинічно використовує тему полонених для ІПСО проти українського суспільства для впливу на одну з найбільш вразливих категорій — родин полонених та зниклих безвісти.

Омбудсман запевняє, що Україна за жодних умов не припинила і не припинить намагання повернути наших воїнів. А «жорстока гра» Росії свідчить про те, що її мало турбує доля великої кількості своїх військовополонених і їхніх родин.

Він закликав не піддаватися на російську пропаганду — Україна попри все продовжує перемовний процес — і запевнив у готовності віддавати російських військовополонених лише за умови повернення додому наших захисників та захисниць.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1896
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду