detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
29.12.2023 13:02
ГУР: Кремль готує чергову гібридну кампанію проти України — підірвати легітимність президента та посіяти регіональні розколи
ГУР: Кремль готує чергову гібридну кампанію проти України — підірвати легітимність президента та посіяти регіональні розколи
Для цього російська пропаганда використовуватиме тему «чергових президентських виборів», дискредитуватиме процес мобілізації, сприятиме масштабному виїзду людей з України та влаштовуватиме розколи за регіональним принципом.

У Кремлі запланували чергову гібридну кампанію проти України, мета якої — підірвати легітимність президента та загалом керівництва України серед країн, які начебто є союзниками й партнерами Росії, а заодно й серед українських громадян. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. 

У середині грудня 2023 року, за даними ГУР, у Москві відбулося засідання так званого інституту країн СНД, який перебуває під повним контролем адміністрації російського диктатора та фінансується  з бюджету держави-агресора. Темою зібрання стала війна проти України.

«Під час обговорення перспектив подальшого воєнного протистояння кремлівські так звані експерти дійшли висновку, ніби українське командування перейшло до позиційної оборони з метою зриву російського наступу взимку та навесні 2024 року, зміцнення оборонних ліній, посилення системи ППО,  накопичення боєприпасів та формування боєздатного резерву», — йдеться у повідомленні ГУР.

За оцінками росіян, реалізація таких намірів стане на заваді захопленню України силовими методами. Тож у Кремлі ухвалили рішення про неприпустимість припинення бойових дій та збереження Україною виходів до Чорного моря.

Також на московській зустрічі лунали заклики запустити нову потужну інформаційно-психологічну кампанію проти вищого військово-політичного керівництва України, використовуючи тему «чергових президентських виборів».

Мета кампанії — підірвати легітимність президента України та керівництва нашої держави серед країн, які начебто є союзниками і партнерами Росії, і — якщо вийде — серед українських громадян.

(ДОПОВНЕНО) Зокрема, як згодом доповнило Головне управління розвідки, росіяни планують дискредитувати процес мобілізації, сприяти масштабному виїзду людей з України та влаштовувати в Україні розколи за регіональним принципом.

Для цього вони пропонують такі наративи:

«Однією з ключових проблем для терористичного режиму в Москві відзначено суспільний консенсус та стабільність України попри нібито появу внутрішньополітичних суперечностей», – пишуть у розвідці. 

Наближені до Кремля аналітики підготували нові пропозиції вищому військово-політичному керівництву держави-агресора Росії для продовження війни проти України у 2024 році.

«Водночас так звані кремлівські "аналітики" вважають, що всередині України не залишилося політичних сил, здатних змінити вектор розвитку держави, а кількість тих, хто колись був симпатиком "русского міра", катастрофічно впала», — зазначають у ГУР.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, як представник Головного управління розвідки прокоментував заяви від ГУР, що цього року українська армія зайде в окупований Крим. «Інформація — це також зброя», — сказав Андрій Юсов.

Також ми писали про повідомлення Головного управління розвідки щодо можливих інформаційних провокацій РФ, які міститимуть звинувачення України в буцімто продажу західної зброї для терористів ХАМАСу на регулярній основі.  

Читайте також:

Колаж: «Українське радіо»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY