Названо імена переможців літературного конкурсу імені Олени Теліги та Олега Ольжича

Названо імена переможців літературного конкурсу імені Олени Теліги та Олега Ольжича

11 Грудня 2023
1933
11 Грудня 2023
14:01

Названо імена переможців літературного конкурсу імені Олени Теліги та Олега Ольжича

1933
Цьогоріч на конкурс надійшло 214 робіт, до другого етапу конкурсу допущено 41, 8 із яких стали фіналістами.
Названо імена переможців літературного конкурсу імені Олени Теліги та Олега Ольжича
Названо імена переможців літературного конкурсу імені Олени Теліги та Олега Ольжича

Журі Всеукраїнського літературного конкурсу імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг» обрало трьох переможців конкурсу. Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики. 

Перше місце здобула редакторка медичного вісника Львівської обласної професійної спілки працівників охорони здоров’я України Тетяна Яремчук за оповідання «Прощання з фіялками».

Друге місце посів інженер Слава Шторм за прозовий твір «Hej, Sokoły!». Третє місце — у пенсіонера Романа Любарського за добірку поезій «Поетичний блокпост».

Також журі конкурсу присудило заохочувальні відзнаки, які отримали: 

  • підприємець Леонід Данільчик за твір «Примари півдня»;
  • вчителька української мови та літератури Оксана Мардинавка за повість у листах «А ти сій квіти…»;
  • учень 10 класу кагарлицького Ставівського ліцею (Київська область) Олександр Марцін за твір «Пам’яті героя»;
  • тимчасово безробітний Олександр Лисаченко за новелу «Брати»;
  • вчителька української мови та літератури Наталія Данилюк за оповідання «Відмолений». 

Цьогоріч на конкурс надійшло 214 робіт, до другого етапу конкурсу допущено 41, 8 з яких стали фіналістами. Згідно з умовами, твори лауреатів будуть надруковані в колективній збірці. Книги вручатимуть лауреатам разом із дипломами.

Всеукраїнський літературний конкурс імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!» заснували Організація українських націоналістів та Жіноче товариство імені Ольги Басараб та Олени Теліги за підтримки Держкомтелерадіо.  

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що медіа про книговидання «Читомо» заснувало власну премію, щоб відзначати досягнення тих, хто працює в галузі українського книговидання та літературної сфери. Започаткування нової відзнаки підтримали Франкфуртський книжковий ярмарок та Міністерство культури й медіа Німеччини.

Також ми писали про те, що «Книга року BBC»-2023 оголосила короткі списки номінантів. Переможців конкурсу назвуть 14 грудня — на церемонії нагородження, яка відбудеться у книгарні Readeat.

Читайте також:

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1933
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду