detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
09.12.2023 11:47
У Києві почали демонтувати пам'ятник Миколі Щорсу
У Києві почали демонтувати пам'ятник Миколі Щорсу
Монумент більшовицькому ватажку зберігатиметься в Державному музеї авіації України ім. О. К. Антонова.

У центрі Києва 9 грудня від 7-ї ранку триває демонтаж пам'ятника більшовицькому ватажку Миколі Щорсу. Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.  

У КМДА попереджають, що для демонтажу складної конструкції можливе тимчасове часткове перекриття руху бульваром Тараса Шевченка.

Надалі монумент, який був встановлений ще 30 квітня 1954 року, зберігатиметься в Державному музеї авіації України ім. О. К. Антонова.

Нагадаємо, в листопаді уряд прийняв постанову про вилучення з Держреєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення пам’ятників низці російських і радянських діячів.

Окрім пам'ятника Щорсу на бульварі Т. Шевченка, з реєстру вилучили пам’ятник Пушкіну на проспекті Берестейському, могилу генерала армії Ватутіна в Маріїнському парку, монітор «Железняков» по вул. Електриків та пам’ятник екіпажу бронепоїзда «Таращанець» у сквері між вулицями Заслонова та Ялтинською в Києві. 

Окрім цього, демонтувати планують пам’ятники Пушкіну в Житомирі, Харкові та Одесі, князю Воронцову в Одесі, полководцю Суворову в Ізмаїлі, адміралу Ушакову в Херсоні, «Україна — визволителям» в Ужгороді та Меморіальний комплекс «Борцям революції» в Луганську.  

Раніше «Детектор медіа» повідомляв, що в Києві демонтували пам’ятник радянському письменнику Миколі Островському в Солом’янському районі, а також прибрали радянську символіку та анотаційну дошку російською мовою з обеліска «Місто-герой Київ» на Галицькій площі (колишній площі Перемоги).

Фото: КМДА / телеграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY