У телеграмі з’явився фейковий акаунт міністра оборони Умєрова

У телеграмі з’явився фейковий акаунт міністра оборони Умєрова

4 Грудня 2023
695
4 Грудня 2023
09:41

У телеграмі з’явився фейковий акаунт міністра оборони Умєрова

695
В Міноборони просять користувачів соцмережі не надавати жодної інформації на прохання осіб, які ведуть канал, та закликають подати скаргу на нього.
У телеграмі з’явився фейковий акаунт міністра оборони Умєрова
У телеграмі з’явився фейковий акаунт міністра оборони Умєрова

У Міністерстві оборони України попередили про фейковий телеграм-канал глави оборонного відомства Рустема Умєрова, в якому невідомі використали особисті дані міністра та почали збирати інформацію від громадян. 

«У телеграмі невідомі створили акаунт, використовуючи імʼя та прізвище міністра оборони України. Сьогодні вони почали збирати дані, вдаючи офіційний канал інформації. Звертаємо вашу увагу — у Рустема Умєрова немає акаунту в телеграмі», — йдеться у повідомленні Міноборони.

У відомстві просять не надавати жодної інформації на прохання осіб, які ведуть цей акаунт, а також подати скаргу на нього.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в мережі з'явилася фейкова сторінка з логотипом Держкіно. Фейковий інстаграм-акаунт опублікував дописи про нібито набір акторів масовки для українських фільмів та серіалів від імені Державного агентства України з питань кіно.

Також ми писали про появу в інтернеті фейкового сайту українського видання «РБК-Україна». На підробленому сайті пропагандисти опублікували фейкову статтю, в якій цитують вигаданий фейсбук-допис Головнокомандувача ЗСУ. Наприкінці стаття підводить до думки, начебто Україні потрібний Залужний, а не президент-зрадник.

У Верховній Раді пропонують запровадити покарання за використання фейкових акаунтів у соцмережах. У законопроєкті передбачене покарання за поширення неправдивої інформації від імені осіб, причетність яких до оприлюднених даних не підтверджена.

На фото — міністр оборони України Рустем Умєров.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
695
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду