Про Рустема Умєрова поширюють черговий фейк

Про Рустема Умєрова поширюють черговий фейк

21 Грудня 2023
996
21 Грудня 2023
12:58

Про Рустема Умєрова поширюють черговий фейк

996
Шириться дезінформація про нібито американське громадянство членів сім'ї міністра оборони.
Про Рустема Умєрова поширюють черговий фейк
Про Рустема Умєрова поширюють черговий фейк

У ЗМІ поширюється інформація про те, що члени родини міністра оборони України Рустема Умєрова нібито є громадянами США, і вона не відповідає дійсності, застерігає пресслужба оборонного відомства

У Міністерстві оборони наголошують, що діти Умєрова (10-річний син та доньки двох і восьми років) є громадянами лише України і громадянства інших країн члени родини міністра не мають.  

«Українські паспорти, які їм було видано після закінчення терміну дії попередніх, вони отримали у Посольстві України в США. Саме тому в декларації, на яку посилаються ЗМІ, і було вказано місце видачі документів — США.  

У 2016 році родина міністра оборони України була вимушена виїхати за кордон через замахи та погрози внаслідок систематичної діяльності Рустема Умєрова щодо деокупації тимчасово окупованого Криму», — йдеться у повідомленні пресслужби Міноборони. 

У відомстві додають, що з 2014 року Рустем Умєров у якості делегата Курултаю разом із лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим та представниками Меджлісу виступав на всіх міжнародних майданчиках, розповідаючи про порушення прав людей у тимчасово окупованому Криму, а також був залучений до процесу звільнення політвʼязнів півострова.  

Нагадаємо, у жовтні спецслужби РФ спланували інформаційну атаку проти міністра оборони Рустема Умєрова. За інформацією ГУР МО, росіяни створили та розіслали підконтрольним пропагандистам і так званим «технологам» нову методичку з наративами, спрямованими на підрив довіри до України з боку її партнерів на Заході. 

На початку грудня у телеграмі з’явився фейковий акаунт міністра оборони України.

Фото: фейсбук-сторінка Рустема Умєрова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
996
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
132 дн. тому
Його сім'я живе у США і до чого тут громадянство? Усі його життєві інтереси там, а тут тільки корито.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду