Порошенка не випустили за кордон, оскільки він планував зустріч з Орбаном, — NV

Порошенка не випустили за кордон, оскільки він планував зустріч з Орбаном, — NV

1 Грудня 2023
2756
1 Грудня 2023
23:47

Порошенка не випустили за кордон, оскільки він планував зустріч з Орбаном, — NV

2756
Окрім того, за словами співрозмовника NV, дати відрядження Петра Порошенка перетинаються з турне декількох груп українських високопосадовців до США.
Порошенка не випустили за кордон, оскільки він планував зустріч з Орбаном, — NV
Порошенка не випустили за кордон, оскільки він планував зустріч з Орбаном, — NV

П’ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка не випустили за кордон через те, що він збирався зустрітися з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, повідомляє NV із посиланням на власне джерело у керівництві країни. 

За даними співрозмовника видання, ця можлива таємна зустріч стала однією з причин скасування відрядження Порошенка керівництвом парламенту. 

На вищих щаблях влади, як пояснило джерело NV, вважають, що зустріч колишнього президента та угорського прем'єра могла б лише нашкодити відносинам України та Угорщини, які зараз перебувають у кризі. 

Окрім того, за словами співрозмовника видання, дати відрядження Петра Порошенка перетинаються з турне декількох груп українських високопосадовців до США «задля просування українських інтересів». 

У пресслужбі партії «Європейська солідарність» заявили, що депутатів від ЄС систематично не випускають на міжнародні заходи. 

«Ті, хто зараз намагаються знайти обґрунтування своїх відмов на угорському треку, послуговуючись колишніми контактами Петра Порошенка з Віктором Орбаном, даремно стараються. Варто пам’ятати, що 14−15 грудня у Брюсселі своє рішення про початок передвступних переговорів з Україною оголошуватиме Європейська Рада, де Будапешт має право вето. Якби у Петра Порошенка була можливість допомогти, використовуючи власний особистий позитивний досвід та контакти, щоб це рішення було успішним, тим більше на фоні останніх заяв, він би це зробив», — заявили в «Європейській солідарності». 

Сьогодні вдень стало відомо, що п’ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка прикордонники не випустили з України у відрядження до Польщі та Сполучених Штатів. Про це експрезидент повідомив на своїй фейсбук-сторінці, опублікувавши відеозапис свого спілкування з прикордонниками. Порошенко назвав ці дії «антиукраїнською диверсією».

Однопартієць Порошенка, нардеп від парламентської фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко повідомив, що розпорядження голови парламенту Руслана Стефанчука на відрядження Петра Порошенка скасував віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко.

Нагадаємо, 27 та 28 травня 2023 року прикордонники не випустили Петра Порошенка за межі країни на українсько-польському кордоні, тому що нібито не спрацював QR-код на розпорядженні про відрядження, під яким стояв підпис спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука. Після цього Порошенко виступив із відкритою заявою, адресованою президенту Володимиру Зеленському. 30 травня Порошенко зміг виїхати з України.

У лютому 2021 року Петро Порошенко став власником Прямого каналу, викупивши його у Володимира Макеєнка (хоча канал пов’язували з Порошенком і раніше). За словами Порошенка, він купив канал, бо, за даними його джерел, РНБО хотіла запровадити санкції проти його ексвласника Макеєнка та закрити Прямий. Джерела в СБУ повідомили тоді «Детектору медіа» про те, що проти Макеєнка запроваджувати санкції не планували, припустивши, що заява Порошенка могла бути «політичним піаром». Порошенко повідомив, що заплатив за канал «великі гроші», але суму угоди не уточнив. 

Читайте також:

У листопаді 2021 року лідер «Європейської солідарності» продав Прямий і 5 канали новоствореному холдингу «Вільні медіа». Його акціонерами стали однопартійці Порошенка та менеджери цих каналів. Причиною створення «Вільних медіа» став антиолігархічний закон, який підписав 5 листопада президент Володимир Зеленський.

Фото: фейсбук-сторінка Петра Порошенка 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2756
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду