Порошенко зміг виїхати закордон після звернення до Зеленського

Порошенко зміг виїхати закордон після звернення до Зеленського

30 Травня 2022
1527
30 Травня 2022
12:07

Порошенко зміг виїхати закордон після звернення до Зеленського

1527
Петро Порошенко вирушив до Нідерландів на саміт «Європейської народної партії».
Порошенко зміг виїхати закордон після звернення до Зеленського
Порошенко зміг виїхати закордон після звернення до Зеленського

У понеділок, 30 травня, п’ятий президент та нардеп «Європейської солідарності» Петро Порошенко зміг з третьої спроби  виїхати до Нідерландів на саміт «Європейської народної партії».

Про це повідомив нардеп від «Європейської солідарності» Володимир Ар’єв у фейсбуці.

«Дотиснули. Порошенка випустили в Нідерланди на саміт Європейської народної партії – найбільшого партійного об’єднання Євросоюзу, у якому "Європейська солідарність" є асоційованим членом. Влада зрозуміла, що правове свавілля із безпідставною забороною перетинати кордон грубо протирічить задекларованій євроінтеграції. Рух до Євросоюзу і НАТО – зараз головна мета для всієї України і ділитися у цих питаннях на владу і опозицію просто шкідливо для держави», – написав Ар’єв.

Зранку 30 травня Порошенко звернувся з відкритим листом до президента України Володимира Зеленського через те, що його не випускали закордон. 

Виїзд Порошенка підтвердили і співрозмовники «Української правди» в правоохоронних органах.

27 та 28 травня прикордонники не випустили Петра Порошенка за межі країни на українсько-польському кордоні, тому що нібито не спрацював QR-код на розпорядженні про відрядження, під яким стояв підпис спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука.

Нагадаємо, 23 травня СБУ оприлюднила свідчення підозрюваного у держзраді нардепа Віктора Медведчука.

Зокрема, Медведчук заявив про нібито причетність Порошенка до «схеми виведення з державної власності» частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок».

Також Медведчук поділився своїм баченням нібито причетності Порошенка до налагодження у 2014-2015 роках механізму закупівлі у так званих «Л/ДНР» вугілля для потреб енергетики України. 

Фото: Петро Порошенко/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1527
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
696 дн. тому
Погано їм без можливості мандрувати по світу. Це пересічні громадяни-чоловіки, можуть терпіти роками за залізною завісою, щоб бути дешевою робочою силою на олігархічних підприємствах. З обладнанням 1960-х та без перспектив прогресу. Так, за часів Сталіна селяни працювали за трудодні та не могли виїхати з села.
Олександр Захаров
696 дн. тому
Як казав В.Ющенко: -Чому ви такі дрібні? У Зеленського був шанс змінити ставлення до себе мільйонів українців, але не сталося, внутрішній "малорос" переміг.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду