Сьогодні розпочало роботу медіа про культуру «Сенсор»

Сьогодні розпочало роботу медіа про культуру «Сенсор»

21 Листопада 2023
975
21 Листопада 2023
16:54

Сьогодні розпочало роботу медіа про культуру «Сенсор»

975
Головна редакторка «Сенсора» Настасія Євдокимова вважає, що в нового медіа немає конкурентів.
Сьогодні розпочало роботу медіа про культуру «Сенсор»
Сьогодні розпочало роботу медіа про культуру «Сенсор»

Сьогодні стартувала робота нового медіа про культуру «Сенсор». Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила його головна редакторка Настасія Євдокимова, вона також підтвердила цю інформацію в коментарі нашій редакції.

«Сьогодні в Україні народилося нове медіа про культуру “Сенсор Медіа”, і я його головна редакторка, — написала Євдокимова. — Чи воно потрібне? Звісно! Достатньої кількості майданчиків, щоб описати все, що ми пережили й переживаємо, нам ще довго бракуватиме, а у суспільному й культурному житті завжди залишатиметься так багато непроговореного, невідрефлексованого.

Медіа називається “Сенсор”, бо ми налаштовуємо високочутливі локатори й оптику, щоби спершу сприймати самим твори, події, сенси, а потім пояснювати це аудиторії. Дивитимемося на культуру широко, із форматами експериментуватимемо, кодекс журналістської етики триматимемо на робочому столі».

Редакторка також зазначила, що на старті роботи, у День гідності та свободи, напередодні 19-річчя Помаранчевої революції та в день 10-річчя Революції гідності, нове видання опублікувало низку текстів, автори яких рефлексують над минулими подіями та допомагають зрозуміти, «а хто ми, де ми є, як ми тут опинилися».

Головна редакторка медіа про культуру «Сенсор» Настасія Євдокимова

У коментарі «Детектору медіа» Настасія Євдокимова розповіла, що ідея і концепція «Сенсора» належать їй, але «все обговорювалось і створювалось у співавторстві зі співзасновником медіа Олексієм Ерінчаком». Наша співрозмовниця уточнила, що він, зокрема, є співвласником київської книгарні «Сенс».

«Ми з Олексієм маємо схожі погляди на те, як варто розповідати про культуру, як її репрезентувати аудиторії. Фокус “Сенсора” широкий: від перформативних практик до класичної музики, від книжок до урбаністики.

На ринку культурних видань ми ні з ким не конкуруємо, адже ми всі глобально конкуруємо за увагу глядачів національного марафону і тих, хто лише починає цікавитись українською культуру та шукає відповіді. Наша задача — пояснювати читачам культурні явища і допомагати їх зрозуміти, щоб культурний контент був якомога доступнішим», — сказала редакторка.

За її словами, нове медіа не боїться великих текстів і складних історій, а також не ставитиме собі рамок і обмежень.

«Ми писатимемо не лише про популярне і відоме. Якщо театр, то він не лише академічний. Якщо музика, то не обовʼязково популярна і попсова. І ця необмеженість дає нам ресурс. Крім цього, ми працюємо на різні аудиторії у соцмережах (у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram). Така мультиплатформність дає нашим читачам обирати найзручніший для себе формат», — пояснила Євдокимова.

Вона також сказала, що запуск «Сенсора» став можливим завдяки інвестиціям співзасновника медіа Олексія Ерінчака, однак видання вже подалося на гранти і шукатиме зовнішнього фінансування.

«Наш план на найближчий час — розбудувати спільноту і стати фінансово незалежними. Для цього, звісно, потрібно подолати певний шлях, і ми його усвідомлюємо.

Мій пріоритет як головної редакторки — вибудувати систему роботи і фінансування “Сенсора”. Адже медіа — це живий організм, який постійно вимагає уваги, тож я продовжу шукати цікаві історії та способи, як їх розповідати нашим читачам. Ми працюємо із фрилансерами, оскільки, на мою думку, авторам дуже важливо мати творчу свободу і різні майданчики», — сказала Настасія Євдокимова.

Фото: фейсбук-сторінка медіа про культуру «Сенсор»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
975
Читайте також
10.11.2023 14:25
Юлія Поліковська
«Детектор медіа»
0
02.11.2023 11:50
Юлія Поліковська
«Детектор медіа»
0
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
перформативна рефлексія
158 дн. тому
Що вона лепече? Телеканал "культура" на чолі з Галкіним давно цю нішу захопив, освоїв і гарно там почувається і всіх задовольняє. Пролетить вона як фанєра...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду